Video Tribute: BLACK LABEL SOCIETY

To 1990 o Zakk Wylde σχηματίζει τους Pride & Glory παίζοντας το μείγμα southern rock και heavy που ακολουθεί ως τις μέρες μας. Κυκλοφορούν το ομότιτλο άλμπουμ τους το 1994 και το Δεκέμβρη του ίδιου έτους οι P&G διαλύονται.

Μεσολαβεί ένα σόλο ακουστικό άλμπουμ, το “Book Of Shadows” (1996) το οποίο δεν βρίσκει κάποια ιδιαίτερη τύχη και το 1998 ο Wylde μαζί με τον ντράμερ Phil Ondich ηχογραφούν το “Sonic Brew”. Πλαισιωμένος από τους Nick Catanese (ο οποίος τον ακολούθησε ως Session δεύτερος κιθαρίστας στην περιοδεία για το “Book Of Shadows”) και τον John Deservio στο μπάσο (μαζί του από τους P&G) παίρνει την απόφαση για ένα πιο μόνιμο σχήμα υπό το όνομα Black Label Society.

To “Sonic Brew” κυκλοφορεί το 1998 στην Ιαπωνία, ενώ στην Ευρώπη βγαίνει τον Μάιο του 1999. 

Στο 2000 κυκλοφορούν το “Stronger Than Death” με τον Deservio να έχει πλέον αντικατασταθεί από τον Steve Gibb, 

 ενώ ο Craig Nunenmacher παίρνει την θέση του Ondich και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο live “Alcohol Fueled Brewtality” (2001). 

Ένα χρόνο μετά, ο Zakk αφιερώνει το “1919 Eternal” στον πατέρα του, αλλά οι ανακατατάξεις δεν έχουν τελειωμό,

με τους Mike Inez και Robert Trujillo να εναλλάσσονται στην θέση του μπασίστα για τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας με τον πρώτο να επανέρχεται για δεύτερη φορά στην περιοδεία του “The Blessed Hellride” (2003).

Στα πρώτα 4 στούντιο άλμπουμ ο Wylde παίζει όλα τα όργανα (εκτός από τα τύμπανα). Το Στο 5ο “Hangover Music Vol.I” (2004) μπαίνει στην μπάντα ο James LoMenzo (μπάσο). 

Το 2005 και αφού οι Black Label Society υπογράφουν με την Artemis Records, κυκλοφορεί το “Mafia”.

Tον Οκτώμβρη του ίδιου έτους ο αρχικός μπασίστας John Deservo επιστρέφει στην ομάδα του Wylde και το 2006 η μπάντα εγκαταλείπει την Artemis Records και να υπογράψει στην Roadrunner με την οποία άμεσα κυκλοφορούν το “Shot To Hell” (η συνεργασία με την οποία θα λήξει το 2007).

Έχουμε φτάσει στο 2010 και στο 8ο άλμπουμ των BLS “Order Of The Black” το οποίο καταλαμβάνει την 4η θέση στα Billboard, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το “The Song Remains Not The Same”, μια συλλογή που περιέχει ακουστικές εκδόσεις υλικού από το “Order Of The Black”, όπως και ακυκλοφόρητα κομμάτια από την ίδια περίοδο.

Το 2011 και με την σύνθεση τους να αποτελείται από τους Wylde, Deservio, Szelinga και Catanese, ακόμη ένα live άλμπουμ με τίτλο “Unblackened”.

Η τελευταία, μέχρι σήμερα, δουλειά τους φέρει τον τίτλο “Catacombs Of The Black Vatican” (2014), αφού μεσολάβησε η αντικατάσταση στην ρυθμική κιθάρα, του Catanese από τον κιθαρίστα των Lizzy Borden, Dario Lorina.

Στις 24 και 25 του Ιούλη το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ζωντανή εμφάνιση της μπάντας στο Terra Vibe στην Μαλακάσα, και στο Fix Factory Of Sound αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη.

242