THE MUSICAN: “The Musican”

One man project, που παραδίδει instrumentalικές ανησυχίες μέσα από έξι κομμάτια είναι οι The Musican και η πρώτη ομώνυμη προσπάθεια παρουσιάζει ευχάριστα αποτελέσματα.

Η bluesαριστή προσέγγιση και η ευρύτερη ανάλαφρη ψυχεδελική ατμόσφαιρα που διέπει το “The Musican” υπνωτίζει τον ακροατή και τα 26 λεπτά που διαρκεί το demo περνούν γρήγορα και όμορφα.

Λίγο Clapton, λίγο Satriani, αλλά χωρίς υπερβολές και επιδείξεις τεχνικής, με περισσότερη έμφαση στη δημιουργία ενός soundtrack ουσίας που δεν υπερπροσπαθεί, αλλά αφήνει την εξάχορδη να ψιθυρίζει νότες και εικόνες.

Σίγουρα χρίζει δουλειάς (καθότι demo, με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά σαν πρώτο δείγμα είναι αξιοπρεπέστατο συνθετικά και μια τίμια αρχή για κάτι πιο ολοκληρωμένο σε μελλοντικό χρόνο.

link

413

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.