IRON SAVIOR: “Live at the Final Frontier”

Ύστερα από 18 χρόνια στη σκηνή (ναι, τόσα έχουν περάσει από το ομώνυμο ντεμπούτο), οι Iron Savior κυκλοφορούν το παρθενικό τους live album.

Ηχογραφημένο στο Αμβούργο τον Ιανουάριο που πέρασε, το “Live at the Final Frontier” θα αποτελέσει μια ευχάριστη αγορά για τους fan της μπάντας, μιας και καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα της μπάντας, αν και η μεγαλύτερη βαρύτητα δίδεται στα τελευταία της πονήματα.

Για την ιστορία, ακούγονται τα “Ascendence”, “Last Hero”, “Revenge of the Bride” και “Burning Heart” από το “Rise of the Hero” του 2014, τα “Starlight”, “The Savior”, “Hall of the Heroes”, “R.U. Ready?” και “Heavy Metal Never Dies” από το “The Landing” του 2011, τα “” από το, το “Break the Curse” από το “Battering Ram” του 2004, το ομώνυμο κομμάτι από το “Condition Red” του 2002, το “I’ve Been to Hell” από το “Dark Assault” του 2001, τα “Mind Over Matter” και “Coming Home”από το “Unification” του 1999, τα “Iron Savior” (σε medley με το “Watcher in the Sky”) και “Atlantis Falling” από το “iron Savior” του 1997, συν μια διασκευή στο “Breaking the Law” των Judas Priest.

Χορταστικότατο, αλλά αρκετά ελλιπές, ενώ έκπληξη προκαλεί το ότι δε συναντάται κάποια σύνθεση από το “Megatropolis” του 2007, το οποίο επανατυπώθηκε φέτος μιας και είχε εξαντληθεί.

Κατά τα άλλα, ένα τίμιο live δισκάκι, από μια τίμια μπάντα, η οποία όμως χρειάζεται να ξεφύγει από τη μουσική μανιέρα που έχει επέλθει την τελευταία δεκαετία. Όπως και να έχει, το “Live at the Final Frontier” απευθύνεται κυρίως στους fan, μιας και αν δεν έχεις ασχοληθεί με τους Iron Savior γενικά, το συγκεκριμένο setlist (παρότι καλό) δεν είναι ενδεικτικό της καριέρας τους, οπότε ξεκίνα από τα πρώτα (και σίγουρα καλύτερα) studio album τους.

456

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.