Video Tribute: CHRIS ECKMAN

O κεντρικός άξονας των The Walkabouts και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό φιλοακροάμον κοινό, Chris Eckman επιστρέφει στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή στο Six Dogs (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), δύο χρόνια μετά τη συναυλία του στο Faust (link).

Από το 1984 και τη δημιουργία των The Walkabouts, παρέα με την Carla Torgerson, στο Seattle, με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει 13 albums, με πιο πρόσφατο το “Travels in the Dustland” ως τις κυκλοφορίες σαν ντουέτο με την Carla, o Chris Eckman και η ανικανοποίητη καλλιτεχνική του ψυχή ένιωσε την ανάγκη να μας τα πει και μόνος του.

15 χρόνια από τη γέννηση των Walkabouts, ο Eckman κυκλοφόρησε το 2000 το πρώτο του solo album, “A Janela”, το οποίο εν μέρει ηχογραφήθηκε στη Λισαβόνα και για αυτό επηρεάστηκε από τα παραδοσιακά fados της Πορτογαλίας.

Το 2004 βρίσκει τον Αμερικανό καλλιτέχνη να ζει στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου και ηχογραφεί το δεύτερο solo του, “The Black Field”, το οποίο αποσπά τα καλύτερα λόγια από το σύνολο των μουσικοκριτικών. Σε αυτή του την προσπάθεια, έσπευσαν να βοηθήσουν και οι Terry Lee Hale (The Wlakabouts), Al DeLoner (Midnight Choir), Matt Howden (Sol Invictus) και άλλοι. To album κλείνει με μια όμορφη διασκευή του “Why Can;t I Touck It?” των Buzzcocks.

To 2007 τον βρίσκει να συνεργάζεται με το πρώην μέλος των The Bad Seeds, Hugo Race και τον Chris Brokaw (Codeine) στο album “Dirtmusic”, το οποίο βάζει χαμόγελα στα πρόσωπα όσων αγαπούν την americana και τη λεγόμενη indie σκηνή.

To 2008 θα μεταφράσει έντεκα ποιήματα του Σλοβένου ποιητή, Dane Zajic και θα τα μελοποιήσει στο album του “Last Side of the Mountain”.

5 χρόνια αργότερα έρχεται το “Harney Country” (2013), το οποίο παρουσίασε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου και στο ελληνικό κοινό. Εμπνευσμένος από το βιβλίου “Owing it all” του συγγραφέα William Kettridge, έδωσε τον τίλο του album προς τιμήν της επαρχίας του Oregon, Harney στην οποία λαμβάνει χώρα η ιστορία του βιβλίου και την έχει ο ίδιος επισκεφτεί πολλάκις, συνθέτοντας 8 υπέροχα τραγούδια.

Όταν δεν δουλεύει σε τραγούδια για τους Walkabouts και τα άλλα του Projects (Chris & Carla, Höst) φτιάχνει soundtracks για σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ ή κάνει παραγωγές σε albums άλλων (π.χ. Tamikrest). Μια εκ των σημαντικότερων μουσικών προσωπικοτήτων του ανεξάρτητου ήχου και φυσικής συνέχειας του αμερικάνικου folk, o Chris Eckman έρχεται κοντά μας και πάλι να μας κρατήσει συντροφιά με τους πανέμορφους ήχους του το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου. Μην κανονίσεις κάτι άλλο, έχουμε ραντεβού!

Τη συναυλία ανοίγει η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή.

218

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2123 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.