INSANITER: “Initium” EP

Τρίτο EP για τους Insaniter, ένα thrash τρίο που δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο και από το 2011 που ιδρύθηκαν, έχει παρουσιάσει αν μη τι άλλο ένα πολύ ενεργό πρόσωπο για τον χρόνο που δρα, με αρκετές live τοπικές εμφανίσεις.

Παλιακό US thrash, φασαριόζικο αν και αρκετά τεχνικό, με καλές ιδέες γενικά και επιρροές από τα μεγάλα ονόματα του χώρου (Slayer, Exodus, αλλά και Kreator, Sodom) και με μια ιδιαίτερη άποψη στο drumming και στο riffing.

Συνθετικά υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον όπως διάχυτη είναι η δύναμη και η οργή. Αλλά πιστεύω ότι συνολικά το “Initium” πάσχει στον τομέα του ήχου, ο οποίος θεωρώ ότι χαντακώνει τις προσπάθειες των Insaniter. Εκτός κι αν είναι άποψη και αυτοσκοπός της μπάντας να ακούγεται σαν ένα δεμένο μεν και καλό thrash συγκρότημα, αλλά ακατέργαστο, τραχύ και βρώμικο, pure underground σχήμα, ταυτόχρονα.

Τα “Face Back”, “Alley of Fear” και το “Ancient Believed” (με τη συνδρομή μελών των Amken και με μια δόση “σκοτεινιάς” μέσα του) είναι καλά τραγούδια και όπως προείπα, συνολικά το EP δεν είναι κακό. Για μένα που έζησα την εποχή της κασέτας, αυτός ο ήχος μέχρι που με συγκινεί, αλλά σίγουρα, σε σχέση με τις πρόσφατες θυελλώδεις προτάσεις από πολλά thrashόπουλα τον τελευταίο καιρό, δεν νομίζω να έχει κάποια τύχη πέρα από τα σύνορα της τοπικής τους κοινωνίας. Αν λύσουν αυτό το θέμα, με την συνθετική δυναμική που σίγουρα έχει αυτή η παρέα, είναι ικανοί για μεγάλο άλμα.

529

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.