SEER OF THE VOID: “Revenant”

ALBUM

Είδος: Heavy / Doom metal
Δισκογραφική: Made Of Stone Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020

Είναι φορές που είμαι ευγνώμων, που η ομάδα διανομής υλικού του rockway, μου εμπιστεύεται προς ακρόαση – κριτική, ντεμπούτο δουλειές κι ιδιαίτερα από σχήματα του εγχώριου σκληρού ήχου.

Μια τέτοια κυκλοφορία είναι κι αυτή του αθηναϊκού heavy / doom τρίο των Seer of the Void, η οποία περί τα μέσα του Φθινοπώρου θα είναι διαθέσιμη (σε ποικίλες μορφές και για τους λάτρεις του retro), αλλά κυριότερα, η προακρόαση δημιούργησε τέτοιες προσδοκίες που έβαλε ήδη ψηλά στη wishlist μας το “Revenant”.

Μια έκδηλη και πρόδηλη μυστηριακή ατμόσφαιρα, χειραγωγημένη με απλά heavy doom υλικά, εξαιρετικά δουλεμένα φωνητικά και απόκοσμος στίχος να τα πλαισιώνει, συνθέτουν ένα σκηνικό που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και μονοδιάστατα ακούσματα που έχουν κατακλίσει το χώρο και αντηχεί ταυτόχρονα οικεία στ’ αυτιά μας. Τα ανεπαίσθητα black metal vibes που αιωρούνται κάνουν το όλο πόνημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Η αρχή εγέννετο με το “Prodigal Sun”, μια Sabbathi-κότατη βαριά σύνθεση με όλο το πακέτο από τα riff μέχρι τις εναλλαγές στο tempo να τη διαποτίζει, με στιβαρότητα στις γραμμές και σκοτεινή ατμόσφαιρα, η οποία σε κερδίζει με την πρώτη και δημιουργεί απαιτήσεις για τη συνέχεια.

Το “Venom Black” (το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο τους single) δικαιώνει απολύτως τον τίτλο του, με το όλο σκηνικό να βαραίνει, να μετατρέπεται σε αποκρυφιστικό και ομιχλώδες, ενώ τα ιδιαίτερα (σχεδόν growly) φωνητικά του Greg Maddog να οδηγούν την ακρόαση σε γνώριμα και σκοτεινά χαρτογραφημένα doom μονοπάτια.

Ξεχωρίζει επίσης το “Sign of the Wolf”, όπου το τοπίο εξελίσσεται συνθετικά και δημιουργικά με τη χρήση στοιχείων από Candlemass της “Nightfall” εποχής τους, ενώ ακολουθείται από τα πιο aggressive “Dullahan” και “Lysergus Mons”, τα οποία ενδείκνυνται για αλλεπάλληλες αυχενικές ταλαντεύσεις, αποτελώντας και τις προσωπικές μου αγαπημένες επιλογές από αυτή την εξαιρετική δουλειά.

Αν οι Seer of the Void δε “λυπόντουσαν” τα σόλο, κι είχαν την τόλμη (ιδιαίτερα στο “Dullahan”) να εντάξουν μερικές πιο βιρτουόζικες κιθαριστικές πινελιές στην παλέτα τους, δίχως να αλλοιώσουν από την άλλη το συμπαγή χαρακτήρα που διακατέχει το ύφος τους, θα είχαμε να κάνουμε με την απόλυτη heavy δουλειά για το 2020, αν και θεωρώ ότι οι Αθηναίοι metallers έχουν ανεβάσει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη.

Το “Revenant” έχει χαρακτήρα, συνθετικές και στιχουργικές περγαμηνές, άρτια διοχετευμένη οργή, σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις πέρα από τα εγχώρια πεπραγμένα και όσες φορές το άκουσα ήρθα αντιμέτωπος με νέες πτυχές κρυμμένες καλά στο ομιχλώδες σκηνικό τους.

Αναμένω με ανυπομονησία την επίσημη κυκλοφορία του εξαιρετικού αυτού ντεμπούτου κι αδημονώ να τους απολαύσω ζωντανά και να χτυπηθώ μέχρι τελικής πτώσης με την πρώτη ευκαιρία.

Τιμήστε τους, όχι μόνο δε θα σας προδώσουν, αλλά θα δικαιώσουν την επιλογή σας στο έπακρον!

Facebook: https://www.facebook.com/Seerofthevoid

Instagram: https://www.instagram.com/seer_of_the_void

YouTube Channel: https://www.youtube.com/watch?v=VGRGvVtHQ0o

Bandcamp: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/seer-of-the-void-revenant

662

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.