SLEAFORD MODS: “Chubbed Up +”

Πωπω, πακέτο! Άντε τώρα να το περιγράψεις!

Ένα συνονθύλευμα πολλών μουσικών ιδιωμάτων και τεχνών στα πρόσωπα δύο τύπων από το Nottingham.

Οι Sleaford Mods αποτελούνται από δύο περίεργους τύπους που δισκογραφούν από το 2007 και ως τώρα έχουν να επιδείξουν 6 album.

Στα φωνητικά ο Jason Williams, ο οποίος μοιάζει να απαγγέλει με τρόπο που συνδυάζει ότι μπορεί κανείς μας να έχει ακούσει από τον Gil-Scott Heron και το hip-hop, και στη μουσική ο Andrew Fearn, που κάνει όπως καταλαβαίνετε όλα τα υπόλοιπα.

Μην περιμένεις τίποτα που θα σου ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο κοιτάς τον κόσμο, αλλά έχουν κάτι το ενδιαφέρον. Είναι λίγο ο αέρας της post punk αισθητικής που βγαίνει λίγο από την ιδιαίτερη προφορά του Williamson, λίγο ο μετά-χιπχοπικός τρόπος της μουσικής του Fearn που κάπου κάπου φέρνει και Chumbawamba στο νου και φυσικά η κοινωνική ποίηση του πρώτου.

Αν όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τα προαναφερθέντα, νομίζω πως σίγουρα θα θέλεις να με βρεις και να με δείρεις που σε ανάγκασα να διαβάσεις την κριτική.

Το παρόν είναι μια προσπάθεια της Ipecac (πες ρε φίλε, πως έχει σχέση με Mike Patton) να κυκλοφορήσει σε φυσική έκδοση τη συλλογή αυτή που οι ίδιοι οι Sleaford Mods παρείχαν μόνο ψηφιακά.

Ήταν κάτι το καινούργιο για μένα και ομολογώ πως το διασκέδασα, αλλά δε σημαίνει πως θα κάνω και τους στίχους τατού στο στέρνο μου.

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.