THE OTHER: “Haunted”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Volcano Records
Ημ. Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2020

Μια ολόφρεσκη κυκλοφορία, ότι πρέπει να μας ταρακουνήσει το περίεργο αυτό Καλοκαίρι της μετα- καραντίνας – εποχή, που απευθύνεται κυρίως στους θιασώτες του (horror) metal punk, από τους αγαπημένους του γερμανικού κοινού (και όχι μόνο), The Other.

Το όγδοο κατά σειρά album τους, “Haunted”, έχει όλα τα εχέγγυα για να τους βάλει ξανά στο παιχνίδι κι επιπλέον να δώσει νέα πνοή στην σκήνη, μιας και πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή, δουλεμένη στην εντέλεια από το 1ο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, σφύζοντας από καλές στιγμές, ιδιαίτερης έμπνευσης, παρά το κλισέ ύφος.

Εν αρχή το “Mark Of The Devil” που αποτελεί και την πιο heavy metal στιγμή τους να μας κολλάει με τη μία στο τοίχο, ενώ το ”We’re All Dead” σε πιο Misfits γνώριμη φάση τους, να δένει απόλυτα με το προηγούμενο και να δικαιολογεί στο έπακρον την επιλογή τους ως lead single του album και το “Turn It Louder” να χαίρει αντίστοιχης εκτίμησης και ανάλογου κολλήματος.

Στο “Dead To You – Dead To Me”, το τοπίο σκοτεινιάζει, παρόλο που αναδύονται πιο pop – alternative rock ηχοχρώματα, ενώ η πιο Punk καταβολές τους συγκεντρώνονται στο γερμανόφωνο “Was Uns Zerstört”, στο οποίο κατανοείτε ή όχι τη “γερμανικήν” θα κατορθώσει να σας ταρακουνήσει. Επίσης ξεχωρίζουν το “1408 217”, που πέρα από το μυστηριώδη και ίσως κρυπτογραφημένο στίχο του (αυτά τα αφήνουμε στους fans), διακατέχεται από μια νοσταλγική και καλά δεμένη Punk δυναμική και δίχως άλλο το “Fading Away”, το οποίο το σπρώχνει ένα βήμα πιο κοντά σε 80s heavy metal ατραπούς που δε διστάζουν με κάθε ευκαιρία να προβάλουν.

Θεωρώ ότι το “Haunted” είναι ένα album ενηλικίωσης, αφού με την συμπλήρωση 18 χρόνων στο στερέωμα, οι The Other αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τα πλέον σκοτεινά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν με συνθέσεις που μένουν στον ακροατή και τους καταστούν αναγνωρίσιμους κι όχι κακέκτυπα ή καρικατούρες (όπως σε προηγούμενες δουλειές τους), διατηρώντας το horror μοτίβο και καταπιάνονται με ένα θέμα που τους ταιριάζει απόλυτα, την ανθρώπινη ψυχή, στις πλέον περίεργες και δύσβατες πτυχές της.

Facebook: https://www.facebook.com/theotherhorrorpunk/

Ιnstagram: https://www.instagram.com/theother_horrorpunk/

Youtube: https://www.youtube.com/user/theOtherHorrorpunk

963

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.