SILENT WINTER: “The Circles Of Hell”

Παραφράζοντας μία έκφραση μιας γνωστής σειράς της τηλεόρασης (Game Of Thrones, για την ακρίβεια), θα πω “Silent Winter are coming”. Μόνο που αυτός ο “χειμώνας”, δεν είναι “ήσυχος” αλλά “εκκωφαντικός”.

Οι Βολιώτες power/progressive metallers, ιδρύθηκαν το 1995 οπότε και κυκλοφόρησαν δύο demos, το ομώνυμο “Silent Winter” το 1995 και το “War Of An Angel” το 1997. Έπειτα, είχαν ένα “νεκρό” διάστημα μεταξύ 2001 έως 2018, οπότε και επανασυστάθηκαν και πλέον έχουν έτοιμο το ντεμπούτο τους “The Circles Of Hell”.

Οι επιρροές της μπάντας από το χώρο του progressive/power, είναι εμφανείς στον ήχο τους αλλά “σμιλεμένες” με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύουν τις ικανότητες του group και τις δικές τους “πινελιές”.

Το “The Circles Of Hell” μπορεί να άργησε να έρθει, αλλά είναι ένα album που δημιουργεί αμέσως υψηλές προσδοκίες για τη μπάντα. Θέτει πολύ ψηλά τον πήχη ακόμα και για την εγχώρια σκηνή, με τις συνθέσεις, τη μελωδικότητα, τα riffs και ακόμα και την ατμόσφαιρα να πλησιάζουν και να “απειλούν” πολλά από τα καλά albums του είδους γενικότερα.

Το album, βγάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που οι δημιουργοί του έβαλαν κάτω και είπαν “έτσι το θέλουμε”. Τα “Soul Reaper” και το ομώνυμο “The Circles Of Hell”, βγάζουν την πιο heavy πλευρά του group με τα καταιγιστικά riffs και τις “τσιρίδες” του Mike Livas να σε στέλνουν “αδιάβαστο”. Βγάζει την power-ίλα, με τα “Warriors Of The Sun” και “Keeper Of The Light”. Βγάζει τη μελωδικότητα, με το “Your Time Has Come”. Βγάζει το συναίσθημα, με την εκπληκτική μπαλάντα “Silent Cry”.

Η μπάντα, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και ο Mike Livas αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους πολύ καλούς frontmen της εγχώριας σκηνής. Οι Silent Winter, είναι σα να πήραν όλα τα καλά στοιχεία των Edguy, Stratovarius, Angra και άλλων “υπερδυνάμεων” του είδους, τα έβαλαν σε ένα “μπλέντερ”, τα “άλεσαν” με το δικό τους “μαγικό” συστατικό και τα χάρισαν στο metal κοινό.

Στο τέλος, είσαι σίγουρος ότι αυτό που άκουσες δεν είναι “όνειρο”. Είναι κάτι απτό, βρίσκεται κοντά σου, δίπλα σου. Θα σε κάνει να τρέξεις γρήγορα, στο πιο κοντινό δισκοπωλείο και να το αποκτήσεις. Μην αντισταθείς, παρ’ το. Θα ανταμειφθείς, με έναν από τους καλύτερους μουσικούς “οργασμούς” και είμαι σίγουρος ότι θα αργήσει να “εγκαταλείψει” το CD player σου.

https://www.facebook.com/Silent-Winter-228212771053965/

Silent Winter – The Circles Of Hell

706

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.