LES DISCRETS: “Live At Roadburn”

Θυμάμαι η πρώτη μου επαφή με τους Γάλλους Les Discrets, έγινε μέσα από την συλλογή “Whom The Moon A Nightsong Sings” της Prophecy το 2010.

Επίσης θυμάμαι πως το “Ariettes Oubliees” του 2012 μου δημιούργησε χλιαρές εντυπώσεις και για τον λόγο αυτό, το έθαψα κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Τρία χρόνια μετά κυκλοφορεί επίσης από την Prophecy το “Live at Roadburn” το οποίο ηχογραφήθηκε τον Απρίλη του 2013, στα πλαίσια της εμφάνισης του συγκροτήματος στο εν λόγω φεστιβάλ. Εντάξει τώρα τι περιμένετε; Είναι ένα live album, οι Les Discrets σε όσους ασχολούνται με το είδος είναι γνωστοί, απλά εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λογο να κυκλοφορήσεις με δύο χρόνια καθυστέρηση ένα live το οποίο αποτελειταί μόλις από 8 τραγούδια τα οποία εστιάζουν στις δύο ολοκληρωμένες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Επίσης αν αντιλαμβάνομαι σωστά από το δελτίο τύπου είναι κάτι σαν αποχαιρετιστήρια εμφάνιση, καθώς ο ιθύνων νους των Les Discrets, Fursy Teyssier εγκαταλείπει την ενασχόληση του με τον συγκεκριμένο ήχο.

Και ρε πούστη μου, ενώ σαν άκουσμα είναι πολύ ωραίο το “Live at Roadburn”, διαθέτει και γαμάτο ήχο και γαμάτο line up , καθώς ο Teyssier επί σκηνής πλαισιώνεται από μέλη των Alcest , δημιουργεί και αυτή την ωραία νοσταλγική ατμόσφαιρα, εντούτοις ρε φίλε δεν ξέρω, δε διέκρινα καμία δυναμική. Είπαμε ρε μάνα μου live concert είναι, όχι πρόσκληση σε τσάι.

Εννοείται πως προτείνεται μόνο σε οπαδούς. Οι υπόλοιποι μπορούν να ανατρέξουν στην δισκογράφια του συγκρότηματος.

500