SACRED SHRINES: “Enter the Wood”

ALBUM

Είδος: Garage, psych rock
Δισκογραφική: Rebel Waves
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Απριλίου 2021

Αναγεννημένοι από τις “στάχτες” των Grand Atlantic και προερχόμενοι από μια μουσική σκηνή που «βράζει», το απόσταγμα της οποίας σου χαρίζει μεθυστικές μελωδίες και «ανεβαστική ζαλάδα», οι Αυστραλοί Sacred Shrine με το δεύτερο δίσκο τους, «αναδύουν το άρωμα του καλοκαιριού» μέσα από ένα garage και psych πρίσμα.

Ο ιθύνους νους πίσω και μπροστά από την μπάντα Phil Usher, έπειτα από τη διάλυση των Grand Atlantic και χωρίς να χάνει χρόνο μαζεύοντας τα απομεινάρια των προαναφερθέντων, δημιούργησε το νέο του όχημα και είναι έτοιμος για επίγειες, επουράνιες και υπερκόσμιες αναζητήσεις.

Το “Enter the Woods” που θα κυκλοφορήσει από την Καλιφορνέζικη Rebel Wave Records (θυγατρική της Ripple Music και μουσικό σπίτι των δικών μας Κυπρίων Arcadian Child), αποτελεί τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά μετά το ομώνυμο ντεμπούτο και τρίτη, αν συνυπολογίσουμε το EP 6 κομματιών “Trail to Find”.

Το άλμπουμ πραγματεύεται ευαίσθητες προσωπικές καταστάσεις και συναισθήματα όπως απώλεια, απομόνωση, προδοσία, ψυχικές ασθένειες, όμως επουδενί δεν σε ρίχνει καθώς αντισταθμίζεται με το μουσικό κομμάτι, την ποικίλη τραγουδοποιΐα, τις up tempo vintage μελωδίες οι οποίες είναι γεμάτες reverb και ντύνονται με κοσμικούς ήχους ως οδηγός για το ταξίδι σου.

Ο ήχος του άλμπουμ είναι καταλυτικός για μια ευχάριστη ακρόαση, δεδομένου ότι οι αφανείς ήρωες και υπεύθυνοι για τη μίξη και παραγωγή του έχουν συμβάλει τα μέγιστα. Οι Michael Badger (King Gizzard and the Lizard Wizard), Donovan Miller (Forever), James Aparicio (Spiritualized, Grinderman) μεταξύ άλλων, μας χαρίζουν ένα «ζεστό» και «μεστό» αποτέλεσμα που δεν χαρακτηρίζεται παλιακό, παρότι μας γυροφέρνει από τα early ’60s στα late ’70s.

To πνεύμα των Beatles πλανάται πάνω-κάτω, μέσα-έξω, ένθεν και εκείθεν, εκείθεν και εντεύθεν, όμως η μπάντα δεν λειτουργεί ρετρολαγνικά. Ντύνεται με το εμπορικό κοστούμι των The Dandy Warhols, χωρίς απαραίτητα να παίζει mainstream μουσική, trip-άρει με την ψυχεδελική ιδιοσυγκρασία των The Jonestown Massacre και φοράει το «αλήτικο» και «σκοτεινό» προσωπείο των Black Rebel Motorcycle Club.

Η μουσική των Sacred Shrines αποπνέει μια μελαγχολική αίσθηση ελευθερίας και θα σε κάνει να ξανανιώσεις και να θυμηθείς πράγματα αυτονόητα και ουσιώδη για τις καθημερινές σου ανάγκες, αν και μπορεί να μοιάζουν πως ανήκουν στην σφαίρα του παρελθόντος: όπως το να λικνιστείς, να ερωτοτροπήσεις, να βολτάρεις στα στέκια σου, να πιείς και να χύσεις το ποτό σου και να χαρείς τις μικρές απολαύσεις της ζωής.

Επιπρόσθετα η ακρόαση του δίσκου θα ξυπνήσει στους cinephile μνήμες του παρελθόντος και θα ανασκάψουν στα σκονισμένα και καμμένα DVD το μουσικό ντοκιμαντέρ “Dig” και την εκπληκτική ταινία “9 Songs” του Michael Winterbottom, η μουσική επένδυση της οποίας ανήκει στα τραγούδια των B.R.M.C..

Η Αυστραλία σύμφωνα και με το National Geographic έχει 95/100 πιο θανατηφόρα ζώα στο κόσμο, πράγμα που την καθιστά τρομακτική και απλησίαστη, όμως διαθέτει και μια «φονική μουσική σκηνή» από metalcore, progressive, death, psych και garage (εν προκειμένω) μπάντες, αρκετά προσιτή και θελκτική η οποία δεν «σκοτώνει», αντιθέτως αναζωογονεί και σε κάνει πιο δυνατό.

Facebook: https://www.facebook.com/sacredshrines
Bandcamp: https://sacredshrines.bandcamp.com/


523

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...