Μήνυμα από το Ιερατείο των Ελλήνων οπαδών των Ghost!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ghost Κοινότητα, μετά το επιτυχημένο pre-show party που διοργανώθηκε πριν την συναυλία των Ghost στο Athens Rocks Festival, αυτή την φορά ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, όπου σας προσκαλεί στο Halloween Party που θα διοργανώσει το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στο Eight Ball Club, στα Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη. Όπως πάντα σας περιμένουν πλούσια δώρα και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Halloween. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ας πάμε να γνωρίσουμε ποια είναι η τεράστια μπάντα που ακούει στο όνομα Ghost, όπου τους είδαμε για τρίτη φορά στις 25 Ιουνίου 2023 στο Athens Rocks Festival.  

Η μουσική ιδιοφυΐα ακούει στο όνομα Tobias Forge και μας έρχεται από το Linköping της Σουηδίας όπου ξεκίνησε το ταξίδι των Ghost το μακρινό 2010.  

Το 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Opus Eponymous όπου μας συστήθηκε ως Papa Emeritus μαζί με τους Nameless Ghouls. Ακολουθήσαν το Infestissumam (2013), το Meliora (2015), το Prequelle (2018) και φθάνουμε στο πέμπτο άλμπουμ τους, το Impera (2022). Ανάμεσα στις κυκλοφορίες των άλμπουμ, κυκλοφόρησαν μερικά EP όπως το If You Have Ghost (2013), Popestar (2016), Seven Inches of Satanic Panic (2019) και φτάνουμε ως τελευταία κυκλοφορία με το Phantomime. Μέχρι στιγμής από την μπάντα δεν υπάρχει κάποιο οπτιακουστικό υλικό παρά μόνο το Ceremony and Devotion(2017) μ’ ένα live άλμπουμ.

Στην διάρκεια των χρόνων καθώς εναλλασσόταν τα άλμπουμ ο Tobias Forge εξέλιξε τον αρχικό Papa Emeritus σε Papa Emeritus ΙΙ, Papa Emeritus ΙΙΙ σε Cardinal Copia και την επιστροφή του Papa Emeritus IV. Όμως είδαμε εκτός από τον Papa Emeritus να έχουν ενεργό ρόλο ο Papa Nihil και η Sister Imperator στα διάφορα κεφάλαια και τον Papa Nihil επί σκηνής.

Από το τρίτο άλμπουμ τους, οι Ghost οδηγήθηκαν στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και την κατάκτηση της κορυφής ως μπάντα. Με απόλυτα κυρίαρχους στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά, Αμερικάνικα, Ωκεανίας και Ασίας φεστιβάλ. Ενώ σημαντικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν με τους Emigrate στο «I am not Afraid», με τον Adam Nergal Darski στο «Under the Spell» και στο Polar Music Prize στην Σουηδία όπου μοιράστηκε την σκηνή με τους Candlemass και Vargas & Lagola όπου ερμήνευσε το Enter Sandam των Metallica.  

Ακολούθησαν σημαντικές βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια, όπως Grammy’s και Awards σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα Αμερικανικά Grammy’s το Infestissumam, Meliora και Popestar κέρδισαν στην κατηγορία Best Hard Rock/Metal Album, ενώ το Cirice κέρδισε στην κατηγορία του Best Metal Performance. Στα Σουηδικά Grammy’s το Infestissumam, Meliora, Popestar και Impera κέρδισαν στις κατηγορίες του Best Hard Rock/Metal. 

Ενώ στις 07 Οκτωβρίου 2020 ο Tobias Forge παρέλαβε το Κυβερνητικό Βραβείο Εξαγωγής Μουσικής (Government’s Music Export Prize) από την κυβέρνηση της Σουηδίας.

Μέχρι το 2017 όπου αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες λόγω μήνυσης των πρώην μελών των Nameless Ghouls προς τον Tobias Forge, υπήρχε το μυστήριο ποιοι κρύβονταν  πίσω από τις μάσκες. Φθάνοντας στις 19 Μαΐου 2022 όπου είχαμε και την καινούργια αποκάλυψη της τρέχουσας γραμμής. Σαν Ελληνική Ghost Κοινότητα είχαμε την τιμή η δημοσίευση μας, να αναπαραχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τον ξένο τύπο. Ο Tobias Forge με την κυκλοφορία του Prequelle μας παρουσίασε ένα καινούργιο Clergy προσθέτοντας εκτός από Nameless Ghouls και Ghoulettes.

Ο Tobias Forge με το «Impera»  έρχεται να μας δείξει για άλλη μια φορά ότι σε κάθε άλμπουμ εξελίσσετε διαρκώς καταφέρνοντας να συνδυάσει τις μουσικές επιρροές όπου μεγάλωσε με μία πιο σύγχρονη ματιά. Εδραιώνοντας τους Ghost ως ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα του χώρου της τελευταίας δεκαετίας, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους οπαδούς όλων των ηλικιών. Πάντοτε περιμένουμε το επόμενο βήμα με αγωνία για να δούμε πόσο ακόμη υψηλοτέρα θα φτάσει.

Επί Ελληνικού εδάφους είχαμε την  ευκαιρία να δούμε τον  Papa Emeritus με τουςNameless Ghouls καιGhoulettes τρεις φορές:

Η πρώτη φορά ήταν στο Fuzz Club το 2011 ως τελευταίας στιγμής support στους headliners Candlemas.

Η δεύτερη φορά ήταν στο Heavy by the Sea Festival  το 2014 με headliners τους Deftones και οι Ghost ως δεύτερο όνομα τότε, και

Η πιο πρόσφατη όπου τους απολαύσαμε σ’ ένα εκπληκτικό show ως headliners ήταν στις 25 Ιονίου 2023 στο Athens Rocks Festival.

Ανυπομονούμε ως Ελληνική Ghost Κοινότητα να δούμε τον Papa Emeritus επί σκηνής σε Ελληνικό έδαφος για τέταρτη φορά με το καινούργιο τους άλμπουμ, όπου για κάποιους θα είναι το πρώτο τους τελετουργικό και σε άλλους όχι!

Συντάκτης
Greek Ghost Fans

FB EVENT

398