PURPLE HILL WITCH: “Purple Hill Witch”

Το νορβηγικό τρίο των Purple Hill Witch, ένα χρόνο μετά το αρκετά ενδιαφέρον EP δύο κομματιών, ονόματι “Alchemy”, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους και επιβεβαιώνουν το γιατί οι Black Sabbath δε σταμάτησαν ποτέ να επηρεάζουν.

Τα τρία μέλη τους έρχονται από σχήματα όπως Spectral Haze, Condor και Flight, αλλά αυτό που παρουσιάζουν ως Purple Hill Witch διαφέρει σε αρκετά σημεία.

Επτά συνθέσεις που έχουν ως κύρια επιρροή τον Sabbathικό ήχο, μπολιάζοντάς τον με Pentagramικές και Witchfinder Generalικές μουσικές ακολουθίες και επιβεβαιώνουν πλήρως το δελτίο τύπου της εταιρείας, στην οποία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για τούτο το μικρό διαμαντάκι που κυκλοφόρησαν.

Το εναρκτήριο “Queen of the Hill” συστήνει άψογα το κοινό με το ποιόν της μπάντας, με το “Astral Booze” να εναποθέτει τις πιο άμεσες doom επιρροές του group, φλερτάροντας περισσότερο με την ‘80s αισθητική.. Το “Final Procession” κινείται σε πιο uptempo ρυθμούς (σχετική έννοια αυτή βέβαια), ενώ ακολουθεί το “Karmanjaka”, ένα κομμάτι βασισμένο στο βιβλίο “The Brothers Lionheart” και συνάμα από τα καλύτερα του album. Το “The Landing” συνεχίζει το μοτίβο των Pentagram που υπάρχει διάχυτο στο δίσκο, οδηγώντας στο “Aldebaranian Voyage”, ένα instrumental που δεν αλλάζει το μουσικό ρου της κυκλοφορίας και μάλλον δε χρησιμεύει ιδιαίτερα. Τον επίλογο γράφει το ομώνυμο κομμάτι, “Purple Hill Witch”, το οποίο διαρκεί 11 λεπτά και επιβεβαιώνει τον λόγο ύπαρξης μιας τέτοιου τύπου revival μπάντας.

Αξιέπαινο ντεμπούτο από κάθε άποψη και σίγουρα απαραίτητο από όσους γοητεύονται από τον Sabbathικό ήχο γενικότερα. Δεν πρόκειται να ακούσετε κάτι καινούργιο, αλλά σίγουρα θα ακούστε κάτι πολύ καλό!

490

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.