VARIOUS ARTISTS: “SONGS OF THE CENTURY: An All-Star Tribute to Supertramp”

Ο πολυπράγμων μουσικός και παραγωγός Billy Sherwood (World Trade, Yes, Circa, Conspiracy, Yoso) σχεδίασε και ηχογράφησε το “SONGS OF THE CENTURY – An All-Star Tribute to Supertramp”. Μία πλειάδα σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών έρχονται να τιμήσουν με την συμμετοχή τους ένα από τα σημαντικότερα melodic prog rock συγκροτήματα της Βρετανίας.

Κλασσικά τραγούδια των Supertramp διασκευάζονται ή καλύτερα επανεκτελούνται στο ύφος που τα έχουμε γνωρίσει χωρίς καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση. Μέλη από τους Yes (Chris Squire, Tony Kaye, Rick Wakeman), Asia (Geoff Downes, John Wetton), Doors (Robby Krieger), Deep Purple (Steve Morse), Rainbow (Joe Lynn Turner), Toto (Steve Porcaro), Dream Theater (Jordan Rudess) αλλά και των Porcupine Tree, XTC, Mister Mister, Nektar προσπαθούν να δώσουν το δικό τους στίγμα σε κορυφαία κομμάτια των SUPERTRAMP.

Εκτελεσμένα άψογα και άρτια όλα τα κλασσικά τραγούδια της θρυλικής μπάντας με ένα μεγάλο μείον όμως… Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά, μία πιο εναλλακτική είτε σε ροκ ή ακόμα και σε πιο μελωδική απόδοση κάποια επιτυχία τους με συνέπεια να μη υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις και το όλο αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φοβερό “The Logical Song”, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τραγουδιστή Mickey Thomas (Jefferson Starship & Starship) δεν αγγίζει με τίποτα την μαγεία του πρωτότυπου κάτι που συμβαίνει και στο υπέροχο “School”. Βέβαια για να μην αδικούμε την προσπάθεια των πολύπειρων μουσικών και του Billy Sherwood οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πλησίασαν σχεδόν τέλεια τον ήχο και την ατμόσφαιρα των SUPERTRAMP και τίμησαν υπέρ του δέοντος την καλλιτεχνική αξία ενός μεγάλου συγκροτήματος.

Για την ιστορία τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album είναι τα:

01 – Breakfast In America (ft. John Wetton, Larry Fast)
02 – Take The Long Way Home (ft. John Wesley)
03 – The Logical Song (ft. Mickey Thomas, Steve Morse)
04 – Give A Little Bit (ft. Richard Page, Peter Banks)
05 – It’s Raining Again (ft. Geoff Downes, Colin Moulding)
06 – Crime Of The Century (ft. Billy Sherwood, Rick Wakeman)
07 – Dreamer (ft. Annie Haslam, David Sancious)
08 – Goodbye Stranger (ft. Billy Sherwood, Gary Green, Jordan Rudess)
09 – Rudy (ft. Roye Albrighton, Steve Porcaro)
10 – Bloody Well Right (ft. Joe Lynn Turner, Dave Kerzner)
11 – School (ft. Rod Argent, Robby Kriegger)
Bonus track:
12 – Let The World Revolve (ft. Billy Sherwood, Chris Squire, Tony Kaye)

476