IMMOLATION: “Acts Of God”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Brutal Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Φεβρουαρίου 2022

Να και μια επιστροφή που θα την χαρακτήριζα άριστη. Σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος της ακρόασης αναφώνησα “επιτέλους, ένα καλό album brutal death metal album!”.
Ο λόγος του ενθουσιασμού; Το νέο album “Acts Of God” των Αμερικανών βαμμένων brutal deathsters Immolation οι οποίοι μετά από 5 χρόνια και το “Atonement” (το οποίο και δεν με είχε ξετρελάνει ιδιαίτερα) επέστρεψαν με ένα χορταστικό δίσκο (15 κομμάτια παρακαλώ, ασυνήθιστο πλέον στους καιρούς που ζούμε) και διεκδικούν ξανά μερίδιο από την αίγλη του μουσικού ρεύματος που υπηρετούν εδώ και 30+ χρονάκια, μιας εικαστικής φόρμας που (το έχω ξαναπεί) έχει λίγο – πολύ τελματώσει τα τελευταία χρόνια.

Οι Immolation λοιπόν επέστρεψαν με μάλλον τον πιο doomy δίσκο τους ever. Τα χαρακτηριστικά τους στοιχεία βρίσκονται και εδώ, ήτοι οι λαμαρινάτες τεχνικότατες riffοσειρές, τα mid tempo blasts και φυσικά το αβυσσικό λαρύγγι του μπασίστα / τραγουδιστή Ross Dolan. Με καλή παραγωγή, λιτή και απέριττη που προσδίδει όμως καθαρότητα και διαύγεια χωρίς να υπάρχουν στιγμές ηχητικού χάους που χάνεις το τόπι. Επίσης μια “καινοτομία” είναι η στροφή της μπάντας προς πιο άμεσο υλικό, χωρίς να έχουν χείμαρρους από riffs που δεν μένουν καν στο νου μετά την ακρόαση.
Αν και μεγάλο το πλήθος των κομματιών, οι μέτριες / αδιάφορες στιγμές είναι σχεδόν μηδαμινές και κάθε κομμάτι έχει το δικό του στίγμα να προσφέρει. Ανάμεσα σε πολλά καλά κομμάτια ξεχώρισα το “An Act of God” (με το intro “Abandoned”), το εξαιρετικό “The Age of No Light”, το βαρύτατο “When Halos Burn καθώς και το θαυμάσιο επιλογικό “Apostle”.

Όχι κάτι πρωτάκουστο στα πλαίσια του αμερικανότροπου death metal αλλά ένα σύνολο καλής ακραίας μουσικής που δικαιολογεί και το παραπάνω την κυκλοφορία της. Ένας δίσκος που επαναφέρει τους Immolation στα ύδατα της αξιοπρέπειας, χωρίς φανφαρισμούς και κίβδηλη “αγριάδα” όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην εκείθεν όχθη του Ατλαντικού. Αν μπορέσει να ξεσηκώσει όλο το κίνημα; Το εύχομαι αν και στους καιρούς υπερπροσφοράς μουσικής που ζούμε, είναι λίγο αδόκιμο να υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες. Το σίγουρο είναι ότι το “Acts Of God” θα δώσει μια ώρα ευχαρίστησης στον death metaller που θα το επιλέξει για να αδειάσει το μυαλό του με “ξύλο”. Αξιολογότατη πρόταση και συνίσταται χωρίς ενδοιασμούς.

Facebook: https://www.facebook.com/immolation/

527

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.