ENTRY: “Detriment”

ALBUM

Είδος: Hardcore Punk
Δισκογραφική Εταιρία: Southern Lord
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2020

Αν όλοι ακούγαμε τέτοια debut albums με προσοχή, θα ήμασταν ολημερίς και ολονυχτίς στους δρόμους να αντιδρούμε στα πολλά (δυστυχώς) κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας. Παγκοσμίως. Μας έχουν φάει όμως, τα στόνερ και ο Μάλαμας!

Οι Καλιφορνέζοι Entry καταφέρνουν σε περίπου 15 λεπτά να μου διαλύσουν τα νεύρα, με την καλή έννοια. Η γρεζάτη και αγριεμένη φωνή της Sara G που σου φέρνει στο νου τους Converge, μεγεθύνει την ακράτητη δύναμη του απλουστευμένου και οργισμένου hardcore punk, που το Los Angeles συναντά με τρόμο, ακούγοντας τους Entry.

Οι Discharge συναντούν τους Exploited και τρακάρουν σε κάποιο κακόφημο στέκι τους Minor Threat και Slapshot δημιουργώντας ένα όμορφο σύνολο που θα έβγαζε μια για πάντα τον Mike Judge από τις σκιές να ψάχνει τους Casualties για ένα νέο project.

Κάποιοι ίσως, αναγνωρίσουν κάποια ψήγματα Earth Crisis, αλλά οι Entry με σεβασμό στις επιρροές τους, τις έχουν συνδυάσει τόσο όμορφα που έχουν γεννήσει κάτι τερατώδες. Μπορεί να μην είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτός ο τούπα-τούπα ρυθμός, αλλά όταν ξέρεις να τον υποστηρίζεις με όμορφα solos και ανεξάντλητο πάθος, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Ξεκινώντας από το High on Fire-ικό intro, παίρνει μπρος μια ακατάληπτη hc/punk κλωτσοπατινάδα 7 κομματιών, που καταλήγει σε έναν downtuned 3-λεπτο ύμνο βγαλμένο από τις πιο doom στιγμές των Cro-mags, που τιτλοφορείται σωστά “Demons”.

Το ντεμπούτο album των Entry, με τίτλο “Detriment” είναι από τα πιο εξαγριωμένα πράγματα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό και μαζί με τους Γάλλους Stinky (review), θα κρατηθούν για καιρό στη μνήμη μου.
Θα φορέσω λοιπόν, το αμάνικο τζην μπουφάν με τα ραφτά και το στενό μου παντελόνι, σαν σωστός metal punk που είμαι και θα κάνω circle pit στην ταράτσα μου τρομάζοντας τους αρρώστους της απέναντι κλινικής!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ “DETRIMENT” ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΡΜΑ! Υπόσχομαι πως θα κρατώ αποστάσεις με τον εαυτό μου!

Facebook: https://www.facebook.com/Entryband/
Bandcamp: https://entry.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3NAFcOWbasdVNXNZ0LbMgK

871

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.