STINKY: “Of Lost Things”

ALBUM

Είδος: Melodic Harcore
Δισκογραφική:M-Theory Audio
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Πόσες φορές πρέπει να πατήσω την επανάληψη για να χορτάσω το νέο τρίτο album των melodic hardcorers Stinky από τη Nantes;

Ένας μελωδικός οδοστρωτήρας με εξαιρετικά riffs και μοναδική συνοχή μεταξύ των 11 κομματιών, που τοποθετεί το “Of Lost Things” στη λίστα με της πιο καυλερές ακροάσεις της εποχής του κοροναϊού. Η πρώτη ακρόαση με βρήκε στην εργασία μου και αφού συνήλθα από το απότομο σφίξιμο στην καρωτίδα, ήθελα να να αρχίσω να σπάω τα πάντα τριγύρω μου. Από το ιδανικό ξεκίνημα του “Revival Fire” και το πρώτο γαμηστερό breakdown που τεχνιέντως απέδειξε την μουσική ανωτερότητα των Γάλλων, στα πρώτα gang vocals του δίσκου στο “Lame Heart” που φέρει με περηφάνια το DNA του γκρουβάτου NYHC, το όμορφο μεταλικό lead-in του “Distance” και το ήρεμο “Stranger with Familiar Faces” όπου αντιλαμβάνομαι ξαφνιασμένος πως η φωνή που τόσο υπέροχα γκαρίζει, ανήκει στην Claire, το “Of Lost Things” είναι εξ αρχής μια hardcore αποκάλυψη.

To εξώφυλλο φαίνεται να δίνει νέο τέλος στο κλασικό παραμύθι “Τα Τρία Γουρουνάκια”, στο οποίο αφού ο λύκος κατάφερε να μπει στο σπίτι, βγαίνει χορτασμένος αφήνοντας πίσω του αποκαΐδια. Το σπίτι είμαστε εμείς και οι Stinky ο λύκος, που μας τσακίζουν τα κόκαλα με το ρυθμικό, τραχύ και ταχύ hardcore που θα αγαπήσει όποιος προτιμά σχήματα σαν τους Comeback Kid. Η παραγωγή είναι παραπάνω από ιδανική για το στιλ τους και μεγεθύνει την ανώτατη ποιότητα που μας προσφέρουν οι Γάλλοι, σε όλους τους τομείς.

Κομμάτια που έχουν πολλά να πουν και τα λένε έξω από τα δόντια, παρουσιάζοντας την εσωτερική ανάγκη του στιχουργού να μοιραστεί τις προσωπικές του ανησυχίες, αποδεχόμενος πως ίσως έτσι, συνιστά εαυτόν ευάλωτο. Το ακουστικό τελείωμα του “Rough Diamond” με την “στενάχωρη” παρουσία του βιολιού αποκαλύπτει μια folk πλευρά των Stinky που δεν θα φανταζόσουν πως υπάρχει όταν άρχισες να ακούς το album και ολοκληρώνει μια υπερθετική, από πλευράς μου, άποψη.

Θα περάσουν πολλοί μήνες για να ξεπεράσω το “Of Lost Things” και να το αφαιρέσω από την playlist μου! Ψηφίζω Stinky δαγκωτό!

Facebook: https://www.facebook.com/Stinkyhc/
Instagram: https://www.instagram.com/stinky_hc/
Twitter: https://twitter.com/stinky_hc
Bandcamp: https://stinkyhc.bandcamp.com/

427

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.