CRIMINAL: “Sacrificio”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2021

Αν πάρεις τους Sepultura της “Arise” περιόδου και τους μετατοπίσεις γεωγραφικά λίγο πιο βορειοδυτικά, εκεί που η πυξίδα σού δείχνει το Σαντιάγο της Χιλής, το αποτέλεσμα θα είναι Criminal.
Και εδώ, φίλε μου αναγνώστη, ομολογώ την αστοχία μου, αφού δεν είχα ακουστά καθόλου την μπάντα, που δισκογράφησε για πρώτη φορά το 1994 και φτάνει στο ένατο της album με το φετινό “Sacrificio”. Και είμαι απαράδεκτος μόνο και μόνο επειδή είναι το μουσικό όχημα του κιθαρίστα Anton Reisenegger, μέλους των δυναμικών Lock Up (αν δεν ξέρεις, μάθε, σε παρακαλώ) και με πέρασμα από τους gangsta Brujeria.

Αυτός ο υπέροχος τύπος λοιπόν, κλείνει τα 25 χρόνια με τους Criminal και προσφέρει άμεσο, λατινοαμερικάνικο groovy thrash metal, που είναι ταμάμ για λίγο συναυλιακό ξυλίκι.
Δεν προσφέρει κάτι το πρωτοπόρο, αλλά είναι συνεπές στην παράδοση του ήχου και με αιχμή τις κιθαριστικές ικανότητες του Anton Reisenegger, είναι κάτι που θα πρέπει να ακούσουν οι thrashers.

Θα μπορούσε να παίξει πλάι πάλι με το νέο Go Ahead And Die (διάβασε) του άρχοντα Max Cavalera. Απλή και στακάτη παραγωγή, μπαχαλάδικο εξώφυλλο. Τι μπορεί να πάει λάθος;

Facebook: https://www.facebook.com/Criminal.Band/
Bandcamp: https://criminalband.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2obZTQu3NO5oRcIZKY9fOh

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.