HEAVEN RAIN: "Second Sun"

Φαντάζομαι, πως  η δυσκολία των περισσότερων δεν είναι να δεχτούν-ακούσουν τις νέες μπάντες, απλά δε γνωρίζω, πόσοι θα ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν το δίσκο μίας μπάντας με γυναικεία φωνητικά από τη Βοσνία, που συνδυάζει  το progressive metal  με επιρροές της σκανδιναβικής σχολής του power metal. Σίγουρα οι οπαδοί των Kamelot, Sonata Arctica θα ακούσουν ξεκάθαρες γραμμές μελωδίας από τις δύο μπάντες.

Όταν το καλοκαίρι του 2006 ο πληκτράς Goran Baštinac δημιούργησε το σχήμα των Heaven Rain τα ακούσματα από Nightwish και  Ayreon, όπως και των προαναφερθέντων σχημάτων, τον ακολούθησαν. Συνοδοιπόρος στο μουσικό ταξίδι ο συμμαθητής του από την Ακαδημία των Τεχνών στη Banja Luka, κιθαρίστας Igor Paspalj (καμία σχέση με τον μεγαλοπρεπή μπασκετμπολίστα) και αργότερα  ο τραγουδιστής Božidar Šević που ανέλαβε χρέη πίσω από το μικρόφωνο. Την μπάντα συμπλήρωσαν οι Bojan Jokšić στο μπάσο και ο Nebojša Lakić στα τύμπανα και οι Heaven Rain υπέγραψαν συμβόλαιο και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο “Far and Forever”, το 2008. Ακολούθησαν οι αλλαγές των Miona Graorac στη θέση της τραγουδίστριας και του Igor Dragelj στην κιθάρα. Προπόνηση με ζωντανές εμφανίσεις ήταν η κυκλοφορία του EP  “Evolution” με δύο συνθέσεις, τα “Dreamless” και “My Only One”, καθώς και μία διασκευή, το  “Galebovi” (που αρχικά ηχογραφήθηκε από τη θρυλική Γιουγκοσλαβική μπάντα Bolero πίσω στα  80s για τους παλαιότερους-όπως εγώ…).

Για να έλθουμε πριν από μερικούς μήνες όπου ηχογραφήθηκε το “Second Sun” με 10 νέες συνθέσεις και μία διασκευή, το “Vejte Snegovi”, ένα  80s pop κλασικό άκουσμα από τους γιουγκοσλάβους Zana. Εάν εξαιρέσω τη δυσχέρεια κατανόησης της σλαβικής γλώσσας, η διασκευή είναι ανώτερη και εύηχη. Το “My Only One” ξεχωρίζει ως μία εξωτική σύνθεση καθώς και το “Face Of Misery” με αρκετά progressive στοιχεία μέχρι εκεί όμως. Τα φωνητικά θέλουν αρκετή δουλειά, οι συνθέσεις στην πλειονότητά τους χωρίς ταυτότητα οπότε προσοχή στα ακούσματα πριν την αγορά.
   

664