WAR DANCE

Οι War Dance είναι ένα σχετικά νέο και πολλά υποσχόμενο epic/heavy metal σχήμα, με ιδιαίτερη αγάπη για τους Manowar και τα παρεμφερή. Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο Metal From Hellas Part II, στις 29 Δεκεμβρίου στο An Club, το Rockway.gr συνομίλησε με τον κιθαρίστα της μπάντας Τάσο Πανανουδάκη, ώστε να μάθει για τους πολεμοχαρείς σκοπούς τους.

Καλώς ήλθατε στο Rockway.gr! Πείτε μας δυ λόγια για το σχηματισμό και τη μέχρι τώρα πορεία των War Dance.
Γεια σου Κώστα, καλώς σας βρήκαμε λοιπόν και ευχαριστούμε για τη “φιλοξενία”! Η μπάντα ξεκίνησε το Μάρτη του 2010 στην Αθήνα με στόχο να παίζει δικό της υλικό. 3 μήνες μετά και αφού έγινε το πρώτο μας live αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε ένα promo cd το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2011. Από κει και πέρα άρχισε να μας μαθαίνει σιγά- σιγά το κοινό και ήρθαν κάποιες πολύ καλές προτάσεις για συναυλίες οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν δίνοντάς μας πολύ σημαντικές εμπειρίες. Αυτή την περίοδο έχουμε ολοκληρώσει την παραγωγή και το artwork για τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο και ψαχνόμαστε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προχωρήσουμε στην κυκλοφορία του.

Οι War Dance ανήκουν στο χώρο του epic metal. Ποιές είναι οι κυριότερες επιρροές σας και γιατί διαλέξατε να εκφραστείτε μέσα απ’ το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα;
Δεν ξέρω αν ανήκουμε σε κάποιον χώρο και ποιός είναι αυτός που θα μας κατατάξει. Σίγουρα πάντως παίζουμε metal. Οι επιρροές έρχονται από όλες τις μεγάλες μπάντες του είδους που είχαμε σαν ακούσματα από μικρότερες ηλικίες, αλλά και από ετερόκλητα μουσικά είδη που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με το χώρο του metal. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να φιλτράρουμε τα ακούσματα, δηλαδή να βγάζουμε το δικό μας χαρακτήρα και τη δική μας παικτική συμπεριφορά στον τρόπο που γράφουμε το υλικό, όπως επίσης και να είμαστε στην εποχή μας όσον αφορά την αισθητική στον ήχο, αποφεύγοντας κάποια “κλισέ”.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα εμφανιστείτε στο Metal From Hellas Part II στο Αn Club μαζί με σημαντικά, παλιότερα και νεότερα σχήματα της ελληνικής σκηνής. Τί να περιμένουμε από αυτή σας την εμφάνιση;
Κάθε live για μας είναι το ίδιο σημαντικό άσχετα με το πού γίνεται και με το πόσος κόσμος μας βλέπει. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε σαν πρόθεση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και δουλεύουμε για να γίνει αυτό πράξη. Θα μας πουν στο τέλος όσοι θα είναι στο Αν στις 29 Δεκέμβρη αν θα έχουμε επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους ή όχι. Έχω πάντως το προαίσθημα λόγω και των ημερών πως θα υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και πως θα περάσουμε πραγματικά καλά.

Ποιά είναι τα σχέδια των War Dance για το μέλλον όσον αφορά ζωντανή δραστηριότητα και ηχογράφηση νέου υλικού;
Σε πρώτη φάση όπως προανέφερα το πιο σημαντικό είναι να κυκλοφορήσει ο πρώτος μας δίσκος ο οποίος είναι έτοιμος. Από κει και πέρα σίγουρα θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε παίζοντας όπου μπορούμε. Η μπάντα δεν έχει πει ποτέ όχι σε καμία πρόταση που της έχει γίνει για live, στην προκειμένη όμως σκεφτόμαστε να οργανώσουμε αν μπορέσουμε κάποιες εμφανίσεις και εκτός Αθηνών προκειμένου να μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Σίγουρα θα ήταν καλό για μας να κυνηγήσουμε και κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό, αλλά θα πρέπει να ψαχτούμε για το πως γίνονται αυτά τα πράγματα… Διάθεση υπάρχει από μέρους μας, από κει και πέρα θέλει οργάνωση, ψάξιμο και σωστό timing για να έρθουν κάποιες καλές καταστάσεις… Όσον αφορά νέο υλικό υπάρχουν κάποιες ιδέες που σιγά- σιγά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω τους, καθώς μας αρέσει πάντα το δημιουργικό μέρος στη μουσική.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Η τελευταία κουβέντα δικιά σας!
Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με τη μπάντα. Τελευταία κουβέντα: τα λέμε από κοντά στο Αν στις 29 Δεκέμβρη με όσους έχουν σκοπό να παραβρεθούν και κάποια άλλη στιγμή με τους υπόλοιπους. Να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά!!!

https://www.facebook.com/WarDance.Metal
https://www.reverbnation.com/WarDanceMetal
https://myspace.com/war_dance
http://www.youtube.com/user/wardanceband

217