Black Hat Bones, Breath After Coma (05/05/17) Αθήνα

Το μεγαλύτερο προσόν των Black Hat Bones ήταν εξ αρχής η ενέργεια που έβγαζαν στα live τους, όπως και η ευθύτητα των συνθέσεών τους.

Το ολοκαίνουριο “Born In a Thunder”, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για το σχήμα, το οποίο σιγά-σιγά δείχνει πως έχει έρθει για να απασχολήσει ευχάριστα και σε βάθος χρόνου την ελληνική σκηνή.

Με νέο δίσκο ανά χείρας λοιπόν, οι BHB υποδέχτηκαν τους φίλους τους σε ένα ικανοποιητικής προσέλευσης Six Dogs, προκειμένου να γιορτάσουν την κυκλοφορία του και να δείξουν για μια ακόμη φορά πως οι ζωντανές εμφανίσεις είναι το φόρτε τους.

Το event άνοιξαν οι Breath After Coma, ένα σχήμα που ήθελα πολύ να ξαναδώ, μιας και το πρόσφατο album τους, “Leaders”, έχει συναντηθεί ουκ ολίγες φορές με το στερεοφωνικό μου και για τον γράφοντα αποτελεί μια από τις αρτιότερες εγχώριες δουλειές που έχει ακούσει φέτος.

Διαθέτοντας λοιπόν εξαιρετικό υλικό στη φαρέτρα τους (και με τον ένα κιθαρίστα να προσγειώνεται από Κίνα μόλις μια ώρα πριν την έναρξη), το κουαρτέτο ξεκίνησε με τα “Fools” και “Duncan Harris”, μπροστά σε ένα σχετικά κρύο κοινό, το οποίο όμως πολύ γρήγορα ζεστάθηκε, χάρη στην μπάντα που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και τους ήδη fan της που επιδόθηκαν σε έναν ξέφρενο χορό, ξεσηκώνοντας και τους γύρω τους.

Η συνέχεια άνηκε στα “Three” και “Adoration” από το “Breath After Coma” του 2015 και το group έδειχνε την καλή του διάθεση, μεταδίδοντάς την στους από κάτω, κερδίζοντας διαρκώς το εκτενές χειροκρότημα. Με το 40λεπτο set να μοιράζεται μεταξύ των δυο τους κυκλοφοριών και με τα “Leaders” και “Fake Gun” να κλείνουν την εμφάνισή τους, το αθηναϊκό κουαρτέτο προθέρμανε τους παρευρισκόμενους με τον καλύτερο τρόπο. Δηλώνω δημόσια fan τους, διότι είμεθα όλοι αρχηγοί!

Breath After Coma setlist
Fools
Duncan Harris
Three
Adoration
Live in the City
Every Day King
I the Animal
Leaders
Fake Gun

Οι Black Hat Bones, που πήραν την σκυτάλη λίγο αργότερα, φρόντισαν να ανάγουν την βραδιά σε ένα rock n’ roll party, με το “Born In a Thunder” (το οποίο εύλογα είχε την τιμητική του και παίχτηκε ολόκληρο) να ακούγεται ακόμη καλύτερα ζωντανά και τον κόσμο να σιγοντάρει σε πολλά σημεία.

Η μπάντα ανέβηκε στην σκηνή υπό τους ήχους του outro “Six Feet Deep” και παρότι ο κόσμος δεν μπήκε απευθείας στο κλίμα, παρακολουθώντας σχετικά ήρεμα το εναρκτήριο “Realize”, στην πορεία τραγούδησε, χόρεψε κι εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως, με ένα δειλό crowdsurfing να κάνει την εμφάνισή του.

Η αλήθεια είναι πως το set απογειώθηκε κάπου στη μέση, με τα  “Back With a Black Heart”, “Thunderborn”, “A Better Grave” και “I Am the Sun” να επιβεβαιώνουν πως το συγκρότημα βρίσκεται σε ανοδική συνθετική πορεία. Εννοείται δεν έμεινε στην απ’ έξω το ντεμπούτο “High Gain Devil Rockers”, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τα “Love Is a Dog From Hell”, “El Camino” και το ομώνυμο τραγούδι, ενώ μεγάλο highlight της βραδιάς αποτέλεσε η διασκευή τους στο “TNT” των AC/DC, με άπαντες να συμμετέχουν.

Ύστερα από ένα γεμάτο 60λεπτο, οι Black Hat Bones αποχαιρέτισαν με το “Strip Club”, αφήνοντας όσους επέλεξαν να βρεθούν στο Six Dogs ευχαριστημένους και μουσικά χορτασμένους. Σε γενικές γραμμές, ένα επιτυχημένο release ενός καλού δίσκου, με κέφι και φουλ ενέργεια.

Black Hat Bones setlist
Six Feet Deep
Realize
Feast With the Darkness
Love Is a Dog From Hell
Back With a Black Heart
Thunderborn
A Better Grave
I Am the Sun
Concrete Youth
Eyes N’ Knives
El Camino
TNT (AC/DC cover)
High Gain Devil Rockers
Strip Club

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

457

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.