ASHENT: “Flaws Of Elation”

Οι Ιταλοί progressive metallers Ashent, επανακυκλοφορούν μέσω της Lion Music το ντεμπούτο τους album του 2006 με τίτλο “Flaws Of Elation”.

Από τότε ακολούθησαν κάποιες αλλαγές μελών και 2 ακόμη κυκλοφορίες, το “Deconstractive” το 2009 και το περσινό “Inheritance”. Προϋπήρξε όλων αυτών το ομότιτλο demo του 2003, του οποίου τα 4 κομμάτια που περιείχε συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα επανακυκλοφορία.

Όλα ξεκίνησαν το 2001 από τους αδελφούς Falanga. Τα τραγούδια του demo περιλαμβάνονται σε καινούργια ηχογράφηση και στο “Flaws Of Elation” με κύριες διαφορές στα φωνητικά. Στο demo τραγουδά ο Max Zhena, ενώ στο ντεμπούτο ο Steve Brawn, ο οποίος δεν κρύβει πόσο πολύ θέλει να μοιάσει στον LaBrie , ενώ ο Zhena από την άλλη δίνει στα κομμάτια μια πιο power metal διάσταση. Δεν είναι μόνο τα φωνητικά βέβαια που συντελούν σε αυτό, αλλά και η σαφώς πιο καλογυαλισμένη αλλά με λιγότερο όγκο παραγωγή.

Η κυκλοφορία αυτή δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες που είχε η μπάντα στο ξεκίνημά της και αυτό αποδεικνύεται από τα 2 album που ακολούθησαν. Θα τολμούσα να τους παρουσιάσω σαν αρκετά πιο άνευρους Eldritch σε αυτό το σημείο της δισκογραφίας τους. Όμορφα δομημένα κομμάτια, heavy και μελωδικά σε όλη τους την έκταση και με αρκετά power metal στοιχεία διάσπαρτα. Ο δίσκος έχει και κάποιες πιο αδιάφορες στιγμές, ενώ το artwork που κοσμεί την επανακυκλοφορία είναι καινούργιο.

Αυτή τη στιγμή η μπάντα έχει στις τάξεις της τον Titta Tani στη θέση του τραγουδιστή, μια επιλογή η οποία τους δικαιώνει κατά πολύ, χωρίς να θέλω να απαξιώσω τον Brawn βέβαια. Το “Flaws Of Elation” ήταν ένα τίμιο ντεμπούτο με μια ακόμη καλύτερη συνέχεια και ας μη ξεχνάμε ότι είχε εδώ και καιρό εξαντληθεί και ήταν αρκετά δύσκολο να βρεθεί από τους φίλους του progressive metal ήχου.

695