THE CONTORTIONIST: “Intrinsic”

Indiana 2007. Έτος γεννήσεως του κουιντέτου με το όνομα The Conortionist.

Επανέρχονται με μια δεύτερη προσπάθεια να βάλουν το λιθαράκι τους στο Progressive Death Metal. Και μπορώ να πω πως τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά.

Ξεκινώντας το album με το “Holomovement”, δίνει στην αρχή μία αίσθηση Opethίλας και ήχου που θαρρείς έχει φυσήξει με την αναπνοή του ο  Steven Wilson.

Τα καθαρά φωνητικά του Jonathan Carpenter, επηρεασμένα από αυτά του ηγέτη των Porcupine Tree, εναλλάσσονται κατά καιρούς, από brutal deathcore κραυγές, που ντύνουν jazz πειραματισμούς, ενδεδυμένους από διαστημικά πλήκτρα

Φίλοι του progressive ήχου, θα αναγνωρίσουν μέσα στη μουσική των The Conortionist, συγκροτήματα, όπως οι μεγάλοι Meshuggah, οι Between the Buried and Me, ακόμα και του Καναδούς πατεράδες, Rush.

Με νορμάλ διάρκειες και συνολικά 45 λεπτά σε 10 κομμάτια, οι Αμερικανοί θα ήταν ένα καλό συμπλήρωμα στα παραπάνω συγκροτήματα, αν και με το νέο B.T.B.A.M. λιγοστεύουν οι ευκαιρίες να αναδειχτεί.

Η παραγωγή είναι όσο γυαλισμένη χρειάζεται μουσική με jazz επιρροές, η ισορροπία μεταξύ μελωδίας και ταχύτητα ιδανική και το album συνολικά απαιτεί την προσοχή όλων μας!

Μια ηχητική σπαζοκεφαλιά περιμένει όσους αποφασίσουν να ακολουθήσουν τη συμβουλή μου!

484

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.