NIGHTMARE: "The Burden of God"

Οι Nightmare ξετρύπωσαν λίγο πριν από τα 80s και με διακριτικό τρόπο οδηγήθηκαν στη διάλυση λίγα χρόνια και δύο αξιόλογα album μετά. Το reunion το 1999 ήταν μάλλον οικογενειακή υπόθεση κι από τότε η μπάντα, έχοντας ήδη αλλάξει πλώρη, επαναπροσδιορίζει τον ήχο της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πιστή στο power metal.

Το “The Burden of God” είναι το όγδοο studio album τους κι αποτελεί δείγμα δίσκου που επηρεάζεται από τους Έλληνες Firewind. Φυσικά αυτό δεν συμπεραίνεται από τα φωνητικά αλά Papathanasio αλλά από την ίδια τη μουσική, με μόνη διαφορά τη προσοχή στις κιθάρες, που προφανώς είναι μικρότερη. Τα power και μελωδικά solos βέβαια υπάρχουν αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό οι κιθάρες εξυπηρετούν το στήσιμο ενός απλού ή τυπικού power riff.

Σαν δέσιμο ο δίσκος μετράει πολύ. Δέκα κομμάτια (κι ένα intro), που δεν ξεφεύγουν απ’ τη διαχωριστική γραμμή που φαίνεται πως ηθελημένα διατηρεί το γαλλικό group, ατομικώς όμορφα και με ενδιαφέρον. Η δυναμικότητα είναι πλήρως διάχυτη σε όλα τα tracks με τις highlight στιγμές να βρίσκονται στα σημεία που οι Nightmare “πιέζονται” τεχνικά. Η ποιότητα του “The Burden of God” δεν εγκαταλείπει  τα ικανοποιητικά επίπεδα και η διάρκεια είναι ιδανική. Approved.

395