ALESTORM: “Captain Morgan’s Revenge”

10 χρόνια πέρασαν από τότε που η Napalm Records κυκλοφόρησε το ντεμπούτο των Σκοτσέζων Alestorm, “Captain Morgan’s Revenge” και έδειξε πως η πειρατική κληρονομιά των Running Wild βρήκε άξιο προστάτη.

Η παρέα του τραγουδιστή Christopher Bowes (μοναδικού μέλους των Alestorm στη τωρινή σύνθεση) έκανε την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση παίρνοντας φόρα από το κατάστρωμα του ιστιοφόρου της προς την υπό πολιορκία φρεγάτα μας.

Τραγούδια ποτισμένα στο αίμα και το αλκοόλ, που διηγούνται ιστορίες ανδρειοσύνης και θάρρους από ένα συγκρότημα που θα κατέληγαν σε μια πολύ καλή πρόταση για ένα καλιγούλειο πάρτι. 

Όχι, δεν είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη στιγμή των Σκοτσέζων, αλλά είναι η πρώτη τους και αν δεν είχες προλάβει τότε, τώρα έχεις την ευκαιρία να βάλεις στη συλλογή σου ένα ακόμα πειρατικό album. Γεμάτο χιούμορ, πιασάρικες μελωδίες και κολλητικά ρεφρέν, μουσική που δεν σε κάνει να σκεφτείς αλλά να διασκεδάζεις μέχρι τελευταίας σταγόνας ιδρώτα, συνοδεύοντας σε ιδανικά στο άδειασμα κάποιου βαρελιού με ηδύποτο. Οι τύποι πάντα πρόσεχαν την παραγωγή των albums τους, ώστε να έχουν όγκο και πομπώδη πλήκτρα που κρατούν το μαντήλι του χορού και τα απαραίτητα γρυλίσματα της φωνής του καπετάνιου Bowes που σε πωρώνουν. 

Αν αγαπάς τους Running Wild, τους Skyclad και τους κέλτικους ρυθμούς που έκαναν διάσημους τους Dropkick Murphys και δεν έχεις υπόψη σου τους Alestorm, η επανέκδοση του “Captain Morgan’s Revenge” είναι ένας καλός λόγος να συστηθείτε.  

Αγαπημένα τραγούδια: “Death Before the Mast”, “Nancy the Tavern Wench”, “Of Treasure”, “Wenches and Mead”

470

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.