MOONSCAPE: “Entity”

Οι Moonscape είναι ένα πολύ ενδιαφέρον νορβηγικό project, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 από τον Havard Lunde, ο οποίος ουσιαστικά κάνει τα πάντα στο “συγκρότημα”.

Το ντεμπούτο του πολυοργανίστα έχει τίτλο “Entity” και μαζί με μια χούφτα guest μουσικών κι ερμηνευτών, γίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια απόδοσης ενός concept δίσκου, με αρκετά εσωστρεφές περιεχόμενο. Η ιστορία θέλει τον πρωταγωνιστή να αγανακτεί με τον κόσμο γύρω του, παίρνοντας όρκο να αφήσει κλειστά τα μάτια του, προκειμένου να μην έχει να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε. Όντας εκούσια τυφλός λοιπόν, χάνεται στις σκέψεις του κι απομακρύνεται από την πραγματικότητα, έως ότου αναδυθούν αναμνήσεις καλά κρυμμένες στο υποσυνείδητό του και βρεθεί αντιμέτωπος με τους δαίμονες του παρελθόντος του.

Το album αποτελείται ουσιαστικά από ένα κομμάτι, χωρισμένο σε εννέα μέρη και μουσικά προσεγγίζει πάρα πολύ τους Opeth εποχής “Still Life” και “Blackwater Park”, έχοντας όμως μια πιο prog χροιά η οποία φλερτάρει αρκετά με τους Ayreon, κυρίως σε ό,τι αφορά το πώς εξελίσσεται το στιχουργικό concept.

Τα 40 λεπτά του “Entity” παρουσιάζουν έναν συνθέτη ο οποίος πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει κι έχει όντως ασχοληθεί με το έργο του, με το αποτέλεσμα να είναι τιμιότατο, διόλου πρόχειρο και πολλά υποσχόμενο. Στον αντίποδα, μιλάμε για μια δουλειά η οποία δύσκολα θα βρει τον δρόμο της σε πολλά αυτιά, μιας και δεν σπονσοράρεται από κάποια εταιρεία, ενώ (εύλογα) δεν μπορεί να συγκριθεί με τις άμεσες μουσικές επιρροές της, παρά την ειλικρινή προσπάθεια του δημιουργού της.

Εν ολίγοις, οι Moonscape, έχουν δρόμο ακόμη μπροστά τους, αλλά ντεμπουτάρουν επιβλητικά και με περισσή ζέση εκ μέρους του mainman, Havard Lunde, ο οποίος αν μη τι άλλο, δείχνει με τον τρόπο του πως τα one-man-project μπορούν να δώσουν καλά δείγματα, άπαξ και δουλευτούν σωστά.

460

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.