Voodoma: “Gotland”

Λοιπόν, όποιοι δε γουστάρετε το goth rock/metal μπορείτε ήδη να αποχωρήσετε και να μη διαβάσετε παρακάτω.

Όσοι απομείνατε, διαβάστε, δεν είναι και πολλά.

Τέταρτο album για τους Γερμανούς gothsters, πρώτο σε σοβαρή εταιρία που προσπαθεί να τους βγάλει από την αφάνεια. Μέχρι τώρα δεν ξέρω αν μετριούνται στα δάχτυλα ενός ανθρώπινου σκελετού οι οπαδοί τους. Key-based goth με λίγο πιο βαριές κιθάρες για να χαρακτηριστεί rock, αλλά αρκετά light δομή για να χαρακτηριστεί metal. Κιθάρες είπα; Τα όποια riffs, υπάρχουν μόνο για να δώσουν λίγο όγκο και να συνοδεύουν τα πλήκτρα. Τίποτα παραπάνω.

Τα οποία πλήκτρα φυσικά δεν παίζουν τίποτα παπάδες, αλλά κάνουν τα απολύτως απαραίτητα όπως τα έμαθαν από τους Sisters Of Mercy, τους Elusive και Σια. Η φωνή αξιοπρεπής, στο πνεύμα της δουλειάς, φέρνει σε πέρας το (μάλλον) εύκολο έργο της. Κάποια γυναικεία φωνητικά απαντώνται αριστερά και δεξιά, έτσι να λέμε ότι φεύγουμε από την τυποποίηση (αλήθεια, φεύγουμε; ).

Τι θα γίνει με το Gotland; Τα δάχτυλα του ανθρώπινου σκελετού μπορεί να γίνουν δάχτυλα ολόκληρης οικογένειας. Καλά, όχι και πολύτεκνης, μη τρελαίνεστε. Τι άλλο μπορεί να πετύχουν οι Voodoma; Δε γνωρίζω και μάλλον δε θα πέσει και στην αντίληψη μου.

ΥΓ1. Στο album έχει συμμετάσχει και ο Bernemann των Sodom. Κάπου άκουσα κανά δύο solo. Μπορεί και να είναι δικά του.

ΥΓ2. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το Ghostlight. Νομίζω η μακράν καλύτερη και πιο δουλεμένη στιγμή του album.

481