ARGUS: “Boldly Stride the Doomed”

“Boldly Stride the Doomed”είναι ο τίτλος του δεύτερου album των Αμερικανών ARGUS οι οποίοι “βηματίζουν με τόλμη” προς τη καθιέρωσή τους στη metal σκηνή.  Το ομώνυμο πρώτο τους album το 2009 κέρδισε πολύ καλές κριτικές καθώς και τις εντυπώσεις των fans του doom ήχου.

Τα δυναμικά φωνητικά του πρώην τραγουδιστή των Penance, Butch Balich δένουν απόλυτα τόσο με τις παραδοσιακές heavy όσο και τις doom metal πτυχές των ARGUS. Το album ξεκινάει με ένα μικρό ακουστικό intro το “Abandoning The Gates Of Byzantium” το οποίο είναι ότι πρέπει για να μας βάλει στην ατμόσφαιρα. Καθώς σβήνει ο ήχος από την εν λόγω εισαγωγή, έρχεται ένα drum roll και η εισβολή των δύο κιθάρων ξεκινώντας το ACurseontheWorldμε εμφανείς τις επιρροές από Maiden, Dio, Candlemass οι οποίες δεν μας χαλάνε καθόλου και μας “συντροφεύουν” σε όλη τη διάρκεια του album. To “Wolves of Dusk” με αιχμαλώτισε με τη γοητεία του ειδικά τη στιγμή που ο Balich παρακαλεί για έλεος, ενώ, ταυτόχρονα έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για το υπόλοιπο album.

Τα “The Ladder και Durendal είναι φορτωμένα με καθαρά doom metal riffs αλλά και μελωδικά solos. Ακολουθεί το αγαπημένο μου “42-7-29” το οποίο με τις αρχέγονες και θρηνώδεις κραυγές του Balich, τον ήχο από τις καμπάνες αλλά και τις κιθάρες μπορεί να σε παραδώσει σε μία ηδονιστική αίσθηση τρόμου. Ακολουθούν το ομώνυμο του album BoldlyStridetheDoomed και FadingSilverLightδιατηρώντας το ίδιο ύφος αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο των προηγούμενων κομματιών και μας οδηγούν στο 11λεπτο PieceofyourSmile που περνάει από την power στη doom και παραδοσιακή metal και πάλι πίσω από την αρχή με τη μονίμως σκοτεινή γοητευτική φωνή του Butch Balich να μας έχει πλέον πείσει ότι η αυτή η μπάντα δεν θα μπορούσε να έχει κανέναν άλλο στα φωνητικά που να δένει τόσο πολύ με τη μουσική. Το “The Ruins Of Ouroboros” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και outro του album καθώς είναι λίγο πολύ μια παραλλαγή του intro με την lead guitar να πατάει πάνω στα ακουστικά περάσματα. Ένα album όπου το κάθε κομμάτι έχει τη δική του ταυτότητα και μπορεί σίγουρα να ικανοποιήσει τόσο του fans της heavy όσο και αυτούς της doom σκηνής.

Άννα Δήμου

427