NIGHTMARE BOYZZZ: “Bad Patterns”

Το καλοκαίρι ήρθε νωρίς… Και το φέρνουν οι Nightmare Boyzzz με το “Bad Patterns”.

Σύγχρονο garage (aka power pop) με παλιομοδίτικη προσέγγιση στον ήχο και στις συνθέσεις, φέρνοντας στο νου τους Hellacopters αλλά και τους Buzzcocks.

Το εναρκτήριο “Problem Child” δείχνει τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας, αποτελώντας ίσως το ιδανικό δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Rock n’ roll διάθεση με αλήτικη χροιά, που θα απογειώσει του fan του είδους!

Σχεδόν Beatl-ικό το “My Body Breaks Down”, full rock n’ roll το “You Have No Friends”, όμορφα ρυθμικό το “Say What you Mean”, τίγκα παρορμητικό το “Don’t Wanna Feel Right”, ενώ το “You’re a Star” θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο “I Should Coco” των Supergrass. Στα έντεκα κομμάτια που βρίσκονται στο “Bad Patterns” δε θα βρεις κάποιο μέτριο. Τόσο απλά!

Ίσως μια καθαρότερη παραγωγή να αναδείκνυε περισσότερο κάποια κομμάτια, αλλά οκ. Επίσης, το artwork δεν είναι καθόλου του γούστου μου, αλλά το περιεχόμενο με αντάμειψε πλήρως, άρα δε χρειάζονται γκρίνιες, μέρες που είναι…

Εξαιρετική κυκλοφορία από τη Slovenly Recordings που παίζει τρομερή μπάλα στον ευρύτερο χώρο του garage rock.

402

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.