BLIND GUARDIAN: “Imaginations through the Looking Glass”

Οι Γερμανοί Blind Guardian, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού, δημιουργήθηκαν στα μέσα της χρυσής δεκαετίας του 80 και μέχρι σήμερα έχουν χαρίσει στους οπαδούς τους εννέα πολύ αξιόλογα albums συμπεριλαμβανομένων των Somewhere Far Beyond” και Imaginations form the Other Side”. Κυκλοφόρησαν επίσης δύο live albums, τα “Tokyo Tales” του 1993 και το “Live” του 2003.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το DVD “Imaginations Through The Looking Glass”. Έξι όμως χρόνια νωρίτερα γεννήθηκαν οι πρώτες σκέψεις για μια τέτοια ενέργεια. Όταν κυκλοφόρησε το “Nightfall In Middle-Earth” οι Blind Guardian ανακοίνωσαν μια σπουδαία περιοδεία και συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.  Σύμφωνα με τα τότε σχέδια των Γερμανών επρόκειτο να δημιουργηθεί το πρώτο τους DVD βιντεοσκοπώντας την πιο κατάλληλη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, συναυλία και συνδυάζοντας τη με backstage documentaries. Όμως τελικά καμία από αυτές δεν κρίθηκε κατάλληλη γιατί οι απαιτήσεις του group ήταν πολύ υψηλές και δεν θα υπήρχε κανένας συμβιβασμός.

Τα πράγματα λοιπόν θα γινόντουσαν όπως θα έπρεπε με την περιοδεία του επόμενου δίσκου του συγκροτήματος, το A Night At The Opera. Αφού κανένα προηγούμενο φεστιβάλ δεν ήταν το κατάλληλο οι Blind Guardian δημιούργησαν το δικό τους. Πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα στις 16 και 17 Ιουνίου του 2003. Οι Blind Guardian έπαιξαν και τις δύο νύχτες βιντεοσκοπώντας επαγγελματικά τα δύο αυτά live κι έτσι κυκλοφόρησαν το Imaginations Through The Looking Glass.

Παρακολουθώντας το DVD υπερισχύει η αντίληψη του τι ήθελαν να κάνουν οι Blind Guardian από το 98’ κι όλας. Τα πάντα ήταν έτοιμα και η μπάντα πραγματοποίησε δύο από τα καλύτερα live shows της πορείας της. Επιβραβεύοντάς τη, το κοινό ήταν τόσο ενθουσιασμένο που εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους τους μουσικούς προσθέτοντας μια τεράστια ζεστασιά στο όλο event. Οι blind Guardian ανέστησαν τα The Last Candle και Somewhere Far Beyond στο σανίδι ενώ εξαιρετικοί ήταν και στο κομμάτι And Then There Was Silence (“A Night At The Opera”) παίζοντάς το ολόκληρο χωρίς καμία ατέλεια.

Στα αρνητικά του όλου εγχειρήματος είναι η επικοινωνία του συγκροτήματος με το κοινό ενδιάμεσα στα τραγούδια. Πλήρως στα Γερμανικά. Επίσης δεν μπορεί να μην γίνει αισθητή η οπτική απουσία του μπασίστα Oliver Halzwarth ο οποίος είτε βρισκόταν σχεδόν πίσω από τη σκηνή, είτε τον απέφευγε η κάμερα στις στιγμές που βρισκόταν μπροστά. Επίσης λείπουν κομμάτια από το Batallions Of Fear και συγκεκριμένα… όλα.

Το “Imaginations through the Looking Glass” περιέχονται δύο δίσκοι DVD. Σον πρώτο προβάλλεται το πλήρες setlist ενώ στον δεύτερο υπάρχουν συνεντεύξεις, backstage της “A Night At The Opera Tour 2002”, slideshow με πολλές και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, το making of του “The B.G Festival Coburg 2003” και τα εξής bonus κομμάτια: “Majesty”, “Into The Storm”, “Welcome To Dying” και “Lost In The Twilight Hall”.

411