LEONARD COHEN: Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Leoanrd Cohen απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αίτια θανάτου.

Με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook επιβεβαίωσε το θάνατο του η δισκογραφική του εταιρεία Sony Music Canada: «Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον».

 Ο Cohen ήταν από τους πιο επιδραστικούς μουσικοσυνθέτες της δεκαετίας του 1960, μαζί με τον Bob Dylan και την Joni Mitchell και δισκογραφούσε τακτικά, με τελευταίο album του το “You Want It Darker” στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε.

Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1934 στο Westmount του Quebec. Στράφηκε νωρίς προς την ποίηση καθώς εντρύφησε στην ποίηση του  Federico Garcia Lorca κυκλοφορώντας ποιητικές συλλογές και νουβέλες και προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών όπως ο Andy Warhol και οι Velvet Underground ενώ ο ίδιος κυκλοφόρησε 14 προσωπικά albums από το 1967 εώς και το 2016. Έλαβε πλήθος διακρίσεων ενώ πολλά album του έγιναν εμπορικές επιτυχίες.

Τον Οκτώβρη κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο “You want it darker”.

Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο Los Angeles τις επόμενες μέρες χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακριβής ημερομηνία από την οικογένειά του.

211