Mean Streak: “Trial by Fire”

Είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο άλμπουμ της Σουηδέζικης μπάντας από τούτη εδώ την ιστοσελίδα (link) και τότε σημειώναμε: Συστατικά… έχουμε δύο ικανότατους κιθαρίστες, ένα rhythm-section μετρονόμο και ένα χαρισματικό υψίφωνο τραγουδιστή… τί μας κάνει το αποτέλεσμα; Μην σπεύδετε να πείτε τους Judas Priest! Είναι οι Mean Streak από την Σουηδία σε ένα κλασικό heavy/ euro power metal “μουσικό όργιο”!

Kαι αν τα δύο προηγούμενα πονήματα “Metal Slave” (2009) και “Declaration Of War” (2011) έλαβαν αξιόλογες κριτικές, δικαιολογημένα τούτο εδώ μάλλον αποτελεί τελματωμένη υπόθεση. Θα μπορούσα κάλλιστα να άλλαζα μόνο τα ονόματα των συνθέσεων τους και να είχα έτοιμη την παρουσίαση.

Στο τρίτο τους έργο, “Trial by Fire”, παρουσιάζονται ίδιοι και απαράλλακτοι: εξαιρετική μουσικότητα, ικανός έως ικανότατος υψίσυχνος τραγουδιστής, αλλά μέχρι εκεί… Οι συνθέσεις είναι άνευρες, μελωδικές μεν με σαφείς rock heavy προσανατολισμούς δίχως τα “φτιασίδια” των Pro Tools ευτυχώς, αλλά και ευχάριστα αναμασήματα δε!

Ξεχωρίζω το “We Are One” που είναι αξιομνημόνευτο. Τα χαλάμε λίγο στην μπαλάντα καθώς το “Cast Away” όπου απλώνεται, χαλαρώνει και είναι μόνο για λάτρεις της μπάντας ΑΥΣΤΗΡΑ.

Ο δίσκος έχει καλά στοιχεία και οι Mean Streak δυνατότητες, αλλά χρειάζεται έμπνευση και αρκετές ιδέες φρεσκάδας.

599