TAINTED NATION: “On the Outside”

Το προ τριετίας ντεμπούτο των Tainted Nation, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Πώς άλλωστε, όταν μιλάμε για μια σύμπραξη τίμιων στο χώρο ονομάτων, μέλη από σχήματα όπως Eden’s Curse, The Poodles, Lionsheart και με το θηρίο τον Mark Cross πίσω από τα τύμπανα.

Στο “On the Outside” η μπάντα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο “F.E.A.R.”, συνδυάζοντας το melodic rock στοιχείο με πιο heavy φόρμες, δίνοντας όμως περισσότερο βάρος στο live αντίκτυπο των συνθέσεων. Τουτέστιν, τα τραγούδια, στην πλειοψηφία τους, έχουν γραφτεί για αποδοθούν ζωντανά κι αυτό κάνει το δίσκο άκρως συναυλιακό κι ευχάριστο.

Ο Pete Newdeck εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένος στις ερμηνείες του, βγάζοντας εις πέρας τις μελωδικές γραμμές με μεγαλύτερη ευχέρεια, ενώ το group δείχνει πως έχει σταντάρει το ευρύτερο μουσικό στιλ της. Το album πάντως ακούγεται μονορούφι με το κάθε ρεφρέν να αποτελεί ένα εν δυνάμει sing-a-long.

Όπως είχα αναφέρει και πριν τρία χρόνια, οι Tainted Nation είναι μια πιο hard n’ heavy εκδοχή των Pink Cream 69 κι αυτό είναι άκρως θετικό. Το μόνο που τους λείπει, μιας και δεν υπηρετούν κάποιον μοδάτο ήχο, είναι το να βρουν τρόπους για να εισχωρήσουν σε περισσότερα ηχοσυστήματα.

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.