TOOTHGRINDER: “Nocturnal Masquerade”

Επιτέλους ένα κουιντέτο που παίζει mathcore (στο περίπου), χωρίς να προσπαθεί να τιγκάρει τις συνθέσεις με επιτηδευμένα τεχνικούρες.

Ενίοτε η απλότητα, έχει τη χάρη της και στην τελική δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν τα βήματα ήδη πετυχημένων σχημάτων. Οι Toothgrinder, δίχως να εντυπωσιάζουν, κυκλοφορούν ένα πραγματικά πολύ καλό δισκάκι, που δεν κουράζει μεν, αλλά διαθέτει αρκετό “ζουμί”, ούτως ώστε να χρειαστείς κάποιες ακροάσεις για να το ανακαλύψεις στην ολότητά του.

Το “Nocturnal Masquerade” είναι αρκούντως επιθετικό, ρυθμικό, στακάτο και δεν ταλαιπωρεί τον ακροατή, παρά τις διάφορες εναλλαγές που έχουν μερικά τραγούδια.

Παρότι το δελτίο τύπου τους θέλει κοντά στον ήχο των Catch 22 και των Dillinger Escape Plan, η σωστή περιγραφή είναι μάλλον “μακρινά ξαδέρφια”. Τουτέστιν, υπάρχει συγγενική επαφή, δίχως να πλησιάζει τελικά το ύφος, ειδικά στον τεχνικό τομέα. Εν ολίγοις, οι Toothgrinder είναι πολύ πιο εύπεπτοι κι αυτό δεν είναι κακό.

Το μειονέκτημα είναι η ομοιότητα μερικών τραγουδιών μεταξύ τους, η οποία οφείλεται στη μουσική νοοτροπία της μπάντας, αλλά αυτό ξεκαθαρίζει μετά από λίγο.

Μια ωραία δουλειά, άξια προσοχής, η οποία φέρει κι ένα εξαιρετικό εξώφυλλο.

525

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.