FIRE: "…ignite"

Η ιστορία των FIRE ξεκίνησε γύρω στο 1998 με τη μπάντα να παίζει classic rock covers. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να γράφουν και δικά τους τραγούδια και ηχογράφησαν δύο απ’ αυτά, τα “Make Believe” και “Manhunter”, τα οποία και κυκλοφόρησαν σαν singles τον Νοέμβριο του 2004.

Πολύ σύντομα αρκετοί τοπικοί αλλά και internet ραδιοσταθμοί άρχισαν να βάζουν τα δύο αυτά τραγούδια στις λίστες τους. Τους επόμενους μήνες η μπάντα ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια και το 2006 τελικά κυκλοφόορησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Ignite”, το οποίο περιέχει και τα δύο singles που προαναφέραμε, αλλά κυκλοφόρησε μόνο στην πατρίδα των FIRE, τη Μάλτα. Η δυναμική που είχε το άλμπουμ έφερε τους FIRE στο προσκήνιο με επακόλουθο τις πρώτες τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και έντυπες συνεντεύξεις και εμφανίσεις τους. Επίσης να σημειώσουμε ότι οι FIRE επιλέχθηκαν να ανοίξουν συναυλίες που έγιναν στη Μάλτα για λογαριασμό των KROKUS, όπου φωνητικά έκανε ο μαλτέζος τραγουδιστής Marc Storace. Το 2007 η μπάντα έκανε τις πρώτες διεθνείς live εμφανίσεις τους στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο. Το 2009 το δεύτερο άλμπουμ τους “Thrill Me” έλαβε πολύ καλές κριτικές και κατ’ επέκταση είχε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Τώρα λοιπόν η εταιρεία τους, Avenue of Allies, πολύ σωστά, κάνει αυτό που ήταν λογικό και αναμενόμενο, δηλαδή επανεκδίδει το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας “Ignite”, το οποίο κυκλοφορεί πλέον διεθνώς, με δύο επιπλέον bonus κομμάτια αυτή τη φορά. Το πρώτο είναι μια άλλη εκδοχή του “Run to You” του Bryan Adams και το δεύτερο ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το “Miss You This Christmas”. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά και μετά από τη δεύτερη ακρόαση (έχει σημασία αυτό!) ότι το “Ignite” είναι ένα ανάλαφρο και πολύ ευχάριστο στ’ αυτιά του ακροατή melodic hard rock άλμπουμ, με αρκετές δόσεις πασπαλισμένου rock ‘n’ roll. Μια ειλικρινής δουλειά που, ενώ πατάει σε γνώριμα, πολυδιάβατα μονοπάτια, σου δίνει την αίσθηση του καινούργιου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους της μπάντας. Όλα κυλάνε όπως θα ‘πρεπε, επαγγελματικά μεν, φυσιολογικά και ανεπιτήδευτα δε. Μια δουλειά που, είμαι σίγουρη, πολλοί επαγγελματίες θα ζηλέψουν όταν την ακούσουν γιατί τα τραγούδια είναι φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και όχι “κατασκευασμένα” για να πουλήσουν! Μπράβο στα παιδιά, που ενώ θα μπορούσαν να κάνουν copy μια ήδη δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας, προτίμησαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο μουσικό “έδεσμα” με μόνο βοηθό τους τέσσερα υλικά: ειλικρίνεια, φαντασία, κέφι και μεράκι!

Έχοντας εκφράσει την παραπάνω γνώμη δεν χρειάζεται να σας πω ότι ΠΡΕΠΕΙ ν’ αποκτήσετε το συγκεκριμένο cd, το οποίο πολύ γρήγορα θα γίνει ένα από τ’ αγαπημένα σας για το 2010 και γιατί όχι και για όλη τη δεκαετία που διανύουμε και που σύντομα φτάνει στο τέλος της.

Tracklist:

  1. Get Out Of My Way,
  2. Make Believe,
  3. Fire Flyer,
  4. Taste This (Rock ‘n’ Roll),
  5. Manhunter,
  6. Goin’ Down,
  7. Behind Your Eyes,
  8. Away For Good,
  9. Home And Dry,
  10. Conspiracy Theory
  11. Bonus tracks:

  12. Run To You (καινούργια εκδοχή του τραγουδιού του Bryan Adams)
  13. Miss You This Christmas (αρχικά κυκλοφόρησε ως radio single τον Δεκέμβριο του 2007)

Line-Up:
Kenneth Calleja – φωνητικά,
Joe Vella (Pejxa) και
Robert Longo – κιθάρες,
Charles Cassar – μπάσο,
Laurence Baldacchino – ντραμς,
Mark Abela (Zizza) – ντραμς στο “Run To You”

Σοφία Ρεντούμη

658