GOBLIN REBIRTH: “Goblin Rebirth”

Κοιτάζεις το εξώφυλλο και τι σκέφτεσαι;

Εκκολαπτόμενος δαίμονας στο διάστημα. Κάτι space θα είναι. Κάτι ονειρικό.

Αν σου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ για το διάστημα και θέλεις να το συνδυάσεις με μια rock μουσική τότε οι Ιταλοί Goblin Rebirth θα ταιριάξουν καλά.

Φαντάσου τους King Crimson να κάνουν παρέα με τον Philip Glass ή τον JJ Jarre (το παρατράβηξα λίγο) και έντονα στοιχεία πρώιμων Porcupine Tree. Όλα αυτά δίχως την παραμικρή φωνητική παρουσία.

Οι κύριοι Goblin αυτοί είναι σε αυτό το παιχνίδι από το 1975, οπότε και κυκλοφόρησαν το soundtrack της ιταλικής ταινίας “Profondo Rosso” και η αναγέννηση τους “Goblin Rebirth”, ίσως είναι η αιτία για αρκετούς εκεί έξω να κοιτάξει και το μακρινό τους παρελθόν.

Αν δεν αυτοαποκαλείσαι progressive rock και οι έννοιες kraut και space rock σου δημιουργούν οισοφαγικές παλινδρομήσεις, μην δοκιμάσεις. Αν είσαι φίλος του extra terrestrial, κάτι θετικό θα βρεις!

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.