MADMANS ESPRIT: “Nacht”

Από τη Νότια Κορέα έρχονται οι Madmans Esprit και το “Nacht” είναι το πρώτο τους ολοκληρωμένο album… Και είναι θεσπέσιο!

Δεν ξέρω αν κατατάσσεται στο black, ή στο dark, ή στο progressive, αλλά αυτό που ακούω είναι απλά ένα μικρό διαμαντάκι που θα αποτελέσει μόνιμη συντροφιά στις “μαύρες” μέρες του χειμώνα.

Ένα soundtrack ύμνος στην κατάθλιψη και τη μιζέρια. Ένα ταξίδι στις σκοτεινές πτυχές της ψυχής των μελών της μπάντας, που σε παίρνει από το χεράκι και σε διαβεβαιώνει πως τίποτα δε θα πάει καλά. Για την ακρίβεια, σε προετοιμάζει για τα χειρότερα…

Μαύρο, άχαρο και καθόλα σαγηνευτικό. Ακόμα και η απόκοσμη παραγωγή συντελεί θετικά στο “Nacht”, δημιουργώντας την αίσθηση της παγερής απόστασης. Τόσο απόμακρο και συνάμα τόσο οικείο. Από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς οι Madmans Epsrit, που δυστυχώς θα περάσουν απαρατήρητοι.

434

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.