VENOM INC.: “There’s Only Black”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Heavy / Thrash Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου 2022

Καμιά φορά η αποχώρηση ενός μέλους από μια μπάντα προκαλεί – εκτός από δεδομένες καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα με ανεπανόρθωτες συνέπειες. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σκεφτεί ο φίλος / οπαδός των Venom Inc., της μπάντας δηλαδή που σχημάτισαν πρώην original μέλη των Venom. Λίγο μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού debut “Ave”, το σχήμα είδε να αποχωρεί ο Abaddon (κατά κόσμον Antony Bray).

Βέβαια οι Tony Dolan (φωνητικά / μπάσο) και Mantas (Jeff Dunn / κιθάρες) δεν θα ήταν δυνατόν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια μετά την επαναφορά τους ύστερα από χρόνια στη δισκογραφική σκηνή. Ενέταξαν στο δυναμικό τους πίσω από το drumkit τον πολύ έμπειρο Jeramie Kling (ένα κάρο συνεργασίες) και εν έτει 2022 επέστρεψαν με το “There’s Only Black” και πάλι υπό την αιγίδα της Nuclear Blast.

Με τέλεια για το είδος παραγωγή οι Venom Inc. παραδίδουν έναν πολύ καλό δίσκο ο οποίος έχει και ομοιότητες και διαφορές. Σίγουρο credit είναι η κάποτε χλευάζουσα τεχνική των μελών, όλοι τους πλέον είναι – ή έχουν γίνει με τα χρόνια – άριστοι παίχτες. Τα κομμάτια σφίζουν από δύναμη, όγκο και βαρύτητα και σίγουρα ο μεταλλικός χαρακτήρας είναι απόλυτος. Αλλά επίσης στα σίγουρα ο δίσκος είναι διαφορετικός γιατί το thrash metal, αμερικανικής κοπής, έχει τη μερίδα του λέοντος. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητα, το ακραίο metal τους είναι υψηλής κατηγορίας ως προς αυτήν. Και οι Venom Inc. το αποδίδουν με παρομοιώδη ενθουσιασμό. Ρυθμικώς τα πράγματα είναι γρήγορα εκτός από μια – δυπ αυτοτελείς οντότητες που είναι πλήρως στακάτες και headbanging-wise, εμβαπτισμένες στο καθαρό heavy metal (για παράδειγμα τα “Rampant” και “Inferno” αλλά ακόμη και το Sanctuary / Nevermore αισθητικής ομότιτλο track “There’s Only Black”).

Φοβερά riffs και θαυμάσια solos στα σαρωτικά “How Many Can Die”, “Infinitum”, “Don’t Feed Me Your Lies”, “Come To Me”, πυρηνοκίνητο thrash με “αύρες” από Slayer (φυσικά), Flotsam & Jetsam, Annihilator, απολαυστικά ακουστικά intros και εμβόλιμα μέρη στα “Burn Liar Burn” και “The Dance Macabre”, εξαιρετικό επίσης το Grand Magus meets Mastodon επικό “Tyrant” αλλά και λίγο από hardcore στο “Nine”.

Πολύ καλές δομές, κομμάτια που μπαίνεις από το πρώτο δευτερόλεπτο στο πνεύμα τους, ο Dolan έχει φωνάρα παρά τα χρόνια που τον βαραίνουν και γενικώς όλα ακούγονται όπως πρέπει και θα ικανοποιήσουν οποιονδήποτε ακροατή του τσαντισμένου εικαστικού χώρου. Οργή, δύναμη, γρηγοράδα και σαφήνεια. Μουσική από πολύ έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της δισκογραφίας που χωρίς να υπεισέρχονται σε progressive-ισμούς (αυτή η γαμημένη “τάση” της εποχής μας) παραδίδουν ένα εντελώς φρέσκο μα οικειέστατο άκουσμα.

Το “There’s Only Black” είναι το δεύτερο επιτυχημένο βήμα των Venom Inc. και είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Το συνθετικό ταλέντο είναι ολοφάνερο και δεν βλέπω καμία διάθεση να διαψεύσουν τους εαυτούς τους.

Facebook: https://facebook.com/VenomIncOfficial

540

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.