TIDAL DREAMS: “Access Denied”

Είδος: Heavy/Power metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητο
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου 2020

Τρίτο, αισίως, album για το Ελληνικό heavy/power συγκρότημα από την Αθήνα, με το “Access Denied” να επιβεβαιώνει την ολοένα και αυξανόμενη δυναμική της μπάντας. Οι Tidal Dreams με το καλημέρα έδειξαν οτί έχουν δυνατότητες με το “Once upon a Tide” του 2012 (διαβάστε το review εδώ) και από τότε με σταθερά βήματα έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες που γεννήθηκαν με το ντεμπούτο τους.

Αρχικά οτιδήποτε σε σχέση με το πολύ καλό “Previsor” είναι σαφέστατα πιο βελτιωμένο. Είτε μιλάμε για τον ήχο, είτε μιλάμε για τις συνθέσεις, είτε μιλάμε για το παίξιμο των παιδιών, η μπάντα φαίνεται ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις επιρροές του group, απλά αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά. Επίσης σε σχέση με το “Previsor” οι κιθάρες έχουν γίνει λίγο πιο heavy. Φοβερή δουλειά έχει γίνει και στην παραγωγή, με το ήχο να είναι πεντακάθαρος και με πολύ όγκο. Όλα τα τραγούδια του album είναι πολύ καλά και είναι σίγουρο ότι μετά από ένα δύο ακροάσεις θα κολλήσεις με κάποια από αυτά.

Στο “Access Denied” υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα. Θέλεις να ακούσεις καθαρά heavy metal κομμάτια διαλέγεις το Priestικό “Tidal Disruption” η το “Reach for the Sky”, θέλεις Ευρωπαικό Power πάρε το ομότιτλο που θα το ζήλευαν και οι Stratovarius η το “Warrior” που μου θύμισε Gamma Ray, θέλεις επικούρα, άκου το “Land of the Dead”. Μιλάμε για ένα δίσκο με φοβερή ποικιλία και με συνθέσεις που θα ακούγονται για πολύ καιρό. Φυσικά για άλλη μια φορά τα μέλη της μπάντας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Paris Valantakis ζωγραφίζει στις κιθάρες χωρίς να υποφέρει από το σύνδρομο του guitar hero και με άξιο συμπαραστάτη τον John Sofis προσφέρουν φανταστικά riff, o Nick Teteris μαεστρικά βασανίζει τα τύμπανα και ο Nektarios Santamouris σε καθηλώνει με τις ερμηνείες του σε ένα ακόμη album. Από τα καλύτερα λαρύγγια που έχει βγάλει η Ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Το “Access Denied” είναι από τους πιο δυνατούς δίσκους που μπορείς να ακούσεις στο heavy/power χώρο και αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κυκλοφορίες για φέτος. CD ή βινύλιο, δεν έχει σημασία, απλά αγοράστε το.

Facebook: https://www.facebook.com/tidaldreams

1100

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.