TIDAL DREAMS: “Once Upon A Tide”

Το “Once Upon A Tide” αποτελεί το ντεμπούτο των Ελλήνων Tidal Dreams. Κυκλοφορεί από την Iron on Iron records και περιέχει 9 συνθέσεις που δίνουν μεγάλη ανάσα ζωής σε αυτό που ευρύτερα ονομάζουμε επικό heavy metal.

Το πρώτο πράγμα που σε αιχμαλωτίζει στην μουσική τους είναι τα φωνητικά του Nektarios Santamouris, που σε εμένα τουλάχιστον θυμίζει έντονα τον George Thomaidi (Wisdom) και αυτό δε μπορεί παρά μόνο να είναι θετικό μιας και το “Rain Dream” είναι από τα αγαπημένα μου album. Ο Santamouris έχει μεγαλύτερο εύρος φωνής, την χρησιμοποιεί με εύστοχο τρόπο ώστε καταφέρνει να μας δίνει τόσο λυρικές και μελωδικές της πτυχές, όσο και δυναμικά περάσματα και ξεσπάσματα.

Μουσικά έχουν να πουν και κάτι πέρα από το ψιλοτετριμένο για το είδος, μοτίβο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ομότιτλο κομμάτι που παρότι είναι ένας 100% epic metal ύμνος περιέχει όμορφα και εναρμονισμένα απόλυτα, fusion-ειδή περάσματα στις κιθάρες. Τα lead της κιθάρας (Paris Valantakis) στα solo χωρίς υπερβολές αλλά δοσμένα με φαντασία και πάθος συμπληρώνουν άρτια το κάθε κομμάτι.

Ένσταση μόνο στην παραγωγή των drums που ακούγονται σε κάποια σημεία κάπως πλαστικά. Πέρα από αυτό, το ρυθμικό κομμάτι χαρίζει περίσσια δύναμη στις συνθέσεις με τα σφυροκοπήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο. Κάθε κομμάτι τραβάει το δικό του μονοπάτι που οδηγούν όλα προς τον ίδιο προορισμό, το καλοπαιγμένο heavy metal. Με δεδομένο ότι αποτελεί την πρώτη τους προσπάθεια, έχω την πεποίθηση ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα ακόμη από τους Tidal Dreams. To “Once Upon A Tide” αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο ελπιδοφόρες δουλειές καινούργιας μπάντας που άκουσα φέτος. Τους στηρίζουμε σήμερα για να έχουμε και αύριο… απλά πράγματα!

512