THE TEMPLE: “Of Solitude Triumphant”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Εταιρεία: I Hate Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Δεκεμβρίου 2022

Doom what thou wilt shall be the whole of the law. Αρχίζω παραφράζοντας τα λόγια του μέγα μύστη Aleister Crowley, καθώς είναι απολύτως ταιριαστά σε νόημα και χαρακτήρα με την περίπτωση των The Temple από τη Θεσσαλονίκη.

Το “Of Solitude Triumphant” είναι ο δεύτερος δίσκος του Ναού και έρχεται να δηλώσει περίτρανα και ευθαρσώς ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με μία από τις καλύτερες νέες μπάντες στο είδος αυτή τη στιγμή. Στο ντεμπούτο τους “Forevermourn” είχαν ήδη δείξει τον δρόμο που θα χάραζαν και τώρα έρχονται να το επιβεβαιώσουν μεγαλειωδώς.

I think I must be doomed. I don’t feel at all well.
Ξεχνάμε το γνωστό μοτίβο: άλλη μια μπάντα που παίζει και ξαναπαίζει εκείνο το Sabbath riff. Εδώ έχουμε μουσική με ουσία. Νότες παιγμένες ακριβώς όπως και εκεί που πρέπει.

Η ατμόσφαιρα του δίσκους είναι συναισθηματικά φορτισμένη, κατανυκτική – σχεδόν θρησκευτική. Σε όλο το φάσμα του εκπέμπεται ένας έντονος λυρισμός και η αίσθηση της μεγαλοπρέπειας κυριαρχεί, με τις ψαλμωδίες του Father Alex να ολοκληρώνουν το σύνολο με αρτιότητα. Η κιθαριστική δουλειά είναι άξια αναφοράς. Με πολλά lead θέματα να ορίζουν τις μελωδίες/θρηνωδίες, βαριά γεμίσματα από πίσω να συμπληρώνουν τον ηχητικό τοίχο, και ταυτόχρονα με αρκετό χώρο για να κινηθεί το μπάσο, είναι όλα φανερά μελετημένα και καλοδουλεμένα. Riff μετά από riff μετά από riff (η μόνη αληθινή θρησκεία), o Ναός μας χαρίζει απλόχερα αγνό και αληθινό doom metal. Τα στοιχεία κλασικού heavy metal είναι εκεί, απαραίτητα και αναπόσπαστα, ως οφείλουν. Και ο ικανότατος drummer, χωρίς περιττολογίες και φανφάρες, βάζει τις βάσεις όπου δεσπόζει ο μονόλιθος. Ειδική μνεία για την εισαγωγή του δίσκου, που απλά δεν θα μπορούσε να έχει επιλεχθεί καλύτερη. Δε θα επεκταθώ, θα το αφήσω πάνω σας.

Οι επιρροές είναι σίγουρα παρούσες, αφομοιωμένες όμως στην προσωπικότητα της μπάντας, και κοιτάζουν κατά κύριο λόγο προς τον ευρωπαϊκό βορρά. Candlemass, Reverend Bizarre, Solstice, για να αναφερθούν μερικές.

Οι καμπάνες έχουν σημάνει. Ο Ναός καλεί το εκκλησίασμα. Οι πιστοί φορούν τους σταυρούς τους (όρθιους ή ανάποδους) και θα προσέλθουν. Δεν υπάρχει ούτε μία των περιπτώσεων, να είναι εκεί έξω κάποιος φίλος του ήχου και να μη λάβει μέρος στο μυστήριο. Τόσο καλός είναι ο δίσκος. For the love of Doom, λοιπόν.

Facebook: https://www.facebook.com/the.temple.doom.metal
Bandcamp: https://ihate.bandcamp.com/album/of-solitude-triumphant

605

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.