THE RUMJACKS / FLATFOOT 56: “Split EP”

REVIEW

Είδος: Celtic Punk
Εταιρεία: ABC Records / Four | Four
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Μαΐου 2022

Η ιρλανδική μουσική παράδοση έχει δείξει φοβερή συνάφεια με την punk κουλτούρα και έτσι, τα banjo, τα βιολιά, οι σφυρίχτρες, τα ακορντεόν και τα λοιπά, χώθηκαν για τα καλά στο υποσυνείδητο των punks και μπάντες του είδους ξεπηδούν ακόμη και σε μέρη που η Κελτική κληρονομιά δεν έχει ιστορική σημασία.

Οι παρόντες μουσικοί είναι απόγονοι Ιρλανδών/Σκοτσέζων μεταναστών και έτσι το πράγμα φέρει ένα ισχυρό trademark. Τους Rumjacks τους έχω ευχαριστηθεί αρκετά επί εποχής McLaughlin, αλλά φαίνεται πως πάνε να με κερδίσουν και με τη νέα σύνθεση. Το “Hestia” ήταν αρκετά συμπαθητικό, αλλά το ΕΡ “Brass For Gold” δεν μου έκανε τόσο καλή εντύπωση. Τα τρία κομμάτια όμως, του split αυτού είναι εξαιρετικά, γάργαρα και παράδειγμα του πως παίζεται το Celtic punk.

Το “Whitecaps” είναι ανθεμικό και ικανό να βάλει φωτιά στις κάνουλες των μπιροβαρελιών με ένα ρεφρέν που σου κολλάει ευχάριστα, το “Fifth Ward Firestorm” έχει τα όμορφα πανηγυρέικα gang vocals που όλοι αγαπάμε, με τη φλογέρα στην αρχή που τόσο έχουμε λατρέψει στις παλαιότερες δουλειές τους, ενώ το “What’s your name in the states” συνεχίζει να δείχνει τη φόρμα των Αυστραλών, τώρα επιστρατεύοντας και το χιούμορ. Τρία κομμάτια για πάρτι και μεθυσμένες αγκαλιές που σίγουρα θα λάμψουν live.

Τους Flatfoot 56 δεν τους έχω ακολουθήσει στενά, αλλά τους θυμάμαι από το Sons of Anarchy στην τρίτη σεζόν, μπορώ να πω όμως πως η feel good μουσική τους στα τρία αυτά κομμάτια, θα με αναγκάσουν να τους ψάξω καλύτερα. Στο ίδιο ύφος σε γενικές γραμμές με τους Rumjacks, το τρίο από το Chicago ξεκινάει με το “Mud”. Πιο mid tempo ρυθμός και μια χαρούμενη μελωδία που γλυκαίνει το αυτί, ενώ το “Trouble” με τους σκωτσέζικους αύλασκους στο ξεκίνημα, παρασέρνει τον ακροατή στο να χορέψει και παράλληλα δείχνει λίγο περισσότερο τσαμπουκά από το προηγούμενο. Το EP κλείνει με το “Sorry”, ένα επίσης ανεβαστικό κομμάτι, αλλά εν τέλει η ” πλευρά ” των Rumjacks είναι καλύτερη.

Ελκυστικό split για τους λάτρεις του είδους από δυο μπάντες με όρεξη. Έμπαινα!

Facebook: https://www.facebook.com/TheRumjacks
https://www.facebook.com/flatfoot56

Bandcamp: https://therumjacks.bandcamp.com/
https://flatfoot56official.bandcamp.com/

757

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.