SWEET TEETH:”High Anxiety”

ALBUM

Είδος: Power Pop
Εταιρία: The Sign records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Οκτωβρίου 2022

Οι εκ ροκενρομάνας Σουηδίας Sweet Teeth λένε (και το δείχνουν κιόλας) ότι δεν θέλουν και πολλά-πολλά, και καλά κάνουν, οπότε βουρ στον Σουηδικό πατσά (μπλιαχ, ΙΚΕΑ μην σου μπει καμιά ιδέα).

High Anxiety o τίτλος μ̶ι̶α̶ς̶ ̶τ̶α̶ι̶ν̶ί̶α̶ς̶ ̶τ̶ο̶υ̶ ̶M̶e̶l̶ ̶B̶r̶o̶o̶k̶s̶ του παρθενικού τους full length δίσκου που θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου, High Anxiety το γενικότερο feeling του, High Anxiety και το πρώτο κομμάτι του. Ωραίο μπάσιμο (είχαμε και Eurobasket), γρήγορη και γεμάτη ένταση σύνθεση που σε αιφνιδιάζει αλλά παράλληλα σε βάζει τέλεια στην ατμόσφαιρα που θέλουν να δημιουργήσουν. Το “Love Panic” που ακολουθεί έχει πιο ποπ-πανκ ευαισθησίες, και μαζί με το πρώτο είναι σαν να οριοθετούν κάπως τον δίσκο ηχητικά-συναισθηματικά.

Με το “Lesser The Hope”, και για αρκετά κομμάτια στην συνέχεια, οι Sweet Teeth φέρνουν έντονα στο μυαλό του γράφοντα τους υπέροχους Vodka Juniors (κυρίως εποχής “Warrior Anthems”), για όλους τους καλούς λόγους. Παρόμοια αίσθηση γλυκιάς απόγνωσης, θες να βάλεις τα ακουστικά σου και να κάνεις μια βόλτα στην πόλη που σε πνίγει, να ξορκίσεις ό,τι σε καταπιέζει (για λίγη ώρα τουλάχιστον), να φωνάξεις με τον τραγουδιστή όσο οι περαστικοί σε κοιτάζουν παράξενα και να σκοντάψεις στα απαράδεκτα πεζοδρόμια με τις βγαλμένες πλάκες, τα κλαδιά δέντρων μεσ’ στην μούρη σου και τα σκαρφαλωμένα αμάξια.

Αυτό είναι και ένα από τα δυνατότερα ατού του συγκεκριμένου δίσκου, η ειλικρίνα που φαίνεται να τον διακατέχει. Η μπάντα θέλησε να επικοινωνήσει αυτά που την απασχολούν, και το έκανε μέσα από απλές, πλην όμορφες μουσικά και στιχουργικά συνθέσεις. Ίσως μερικά από τα τραγούδια να είχαν κάτι ακόμα να δώσουν και στον βωμό της αμεσότητας θησιάστηκε λίγο από το όποιο potential, αλλά καλύτερα λιγότερο παρά περισσότερο, κατά την ταπεινή μου άποψή.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα “Compared To You”, “Against The Wind”, “Soul Sunday”, “October”, “Break My Heart Again” και “Too Good” που ακολουθούν, πίνονται σαν γλυκό τσιπουράκι μια δροσερή νύχτα του Οκτώβρη, μέχρι να καταλήξεις “Wasted”, κομμάτι και το οποίο μου έμεινε περισσότερο από την πρώτη κιόλας ακρόαση του δίσκου.

Προτελευταίο, αλλά στην ουσία τελευταίο για έναν λόγο που θα εξηγήσω τρεις γραμμές κάτω, είναι το “No Me”, που πάλι ανεβάζει λίγο παραπάνω τις ταχύτητες και δένει όμορφα με το εναρκτήριο “High Anxiety”.

Ο δίσκος τελειώνει πραγματικά με τo “Don’t Be Afraid”, που από την γλυκιά απόγνωση ξαφνικά σε μεταφέρει σε συγκρατημένη αισιοδοξία. Ενδιαφέρον κλείσιμο, καθώς και μουσικά αλλά και στιχουργικά απέχει (όχι αφύσικα όμως) από ό,τι έχει προηγηθεί, γι’ αυτό και μοιάζει κάπως σαν ξεχωριστή οντότητα στο σύμπαν που δημιουργεί το άλμπουμ.

Πολύ ωραίο ντεμπούτο για τους Sweet Teeth, που θα βρει σίγουρα το κοινό του. Δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια, αλλά και επιθυμία να δούμε αυτήν την μπάντα ζωντανά, και νομίζω ξεκαθάρισα με ποιους πιστεύω ότι θα ταιριάζανε γάντι.

Facebook: https://www.facebook.com/sweetteethpowerpop
Instagram: https://www.instagram.com/sweetteethpowerpop/
Bandcamp: https://sweetteeth1.bandcamp.com/

433

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.