SNAKE MOUNTAIN REVIVAL: “Everything In Sight”

ALBUM

Είδος: Psychedelic/Heavy Rock
Δισκογραφική: Rebel Wave Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2021

Η αφαιρετική πινελιά στο εικαστικό κομμάτι είναι ικανή να σου διεγείρει τη φαντασία οπτικά. Οι πρώτες νότες και μελωδίες είναι προάγγελος για να σε προϊδεάσουν ακουστικά, με την εισαγωγή να σε παραπέμπει στην περίοδο του “Meddle” (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) και συγκεκριμένα σε «κάποιες από εκείνες τις μέρες». Ο συνδυασμός και των δύο είναι προδεδικασμένο για την ηχητική κατεύθυνση των Snake Mountain Revival που φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια και ερωτοτροπούν με τα μουσικά τους όργανα για ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα, με την «κάθε σκέψη να είναι όραση».

Το Αμερικάνικο psych τρίο δεν είναι τίποτα δεινόσαυροι, ούτε ρετρολάγνοι, αλλά ασπάζονται τον ψυχεδελικό ήχο με όλες του τις εκφάνσεις και απολήξεις, ενώ αποτελούν μέρος της νεοψυχεδελικής σκηνής που έχει κατακλύσει την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και έχει κατακτήσει περίοπτη θέση στους οπαδούς του ιδιώματος ανά τον κόσμο. Η μικρή ανεπαίσθητη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ενώ οι περισσότερες μπάντες ανήκουν στην ανατολική ακτή (όπως Harsh Toke, Petyr, Sacri Monti, Joy), αυτοί προέρχονται από τη δυτική, κάτι που μας οδηγεί σε μία κατάσταση μουσικής σύμπραξης East meets West, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ώτα μας.

Η αρχή λένε είναι το ήμισυ του παντός και στον δίσκο “Everything in Sight” η αρχή των πάντων είναι η ψυχεδέλεια. Με αυτό σαν δεδομένο, το εναπομείναν μισό του μουσικού τους γίγνεσθαι πειραματίζεται με τα υπόλοιπα μουσικά είδη του προοδευτικού και «σκληρού» ήχου και αποκτά συμβιωτική προσκόλληση με την «ραχοκοκαλιά» της μουσικής τους, στα οχτώ κομμάτια που απαρτίζουν τον δίσκο.

Οι συνθέσεις του “Everything in Sight” απλώνονται μέσα από ψυχεδελικά jamming sessions και ρίχνουν γέφυρες σε progressive, proto-metal, desert, blues, Jazz μέχρι και surf rock «εδάφια», ενώ προσκαλούν υπό μία αυτοσχεδιαστική σκοπιά συγκροτήματα όπως The Doors, Mondo Drag, Witchcraft, All Them Witches, My Sleeping Karma, Sons of Otis να συνευρεθούν μουσικά με τόσο «ρευστό» από πλευράς δημιουργικότητας, μελωδικό από πλευράς μουσικότητας και πρωτότυπο στο σύνολο τρόπο, σε ηχοτόπια όπου ο ακροατής θα αναφωνίσει…πουτ@νες ψυχεδέλειες…!!!

Ο δίσκος είναι μία καθόλα ολοκληρωμένη καλλιτεχνική δουλειά από όλες τις απόψεις (έχοντας κάνει ήδη μία νύξη για το εξώφυλλο), με το ηχητικό κομμάτι να ταιριάζει με το στιχουργικό, όπου οι μελοποιημένοι στίχοι επενδύονται μουσικά σε εξαιρετικό βαθμό. Η έμπνευση του συγκροτήματος αντλείται από διάφορα χρονογραφήματα, οράματα από ξύπνια όνειρα και μουσικούς πειραματισμούς, και η φωνή του Ryan Chadler καθίσταται ιδανική για να αφηγείται σαν άλλος διαδιάστατος τουρίστας αυτήν την κατάσταση υπαρξιακής τρέλας.

Σε μία χρονιά που οδεύει προς το τέλος της, σχεδόν με το σύνολο των συγκροτημάτων να τρέχουν να προλάβουν για να κυκλοφορήσουν το κατιτίς, οι Snake Mountain Revival στέκονται αγέρωχοι κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε αυτόν τον αγώνα δρόμου. Σαν «φτωχοί πλην τίμιοι» και απίστευτα ταλαντούχοι μα και ελπιδοφόροι, γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν θέση στις περισσότερες mainstream top λίστες της χρονιάς. Όμως ποσώς τους ενδιαφέρει φαντάζομαι, γιατί έχουν κερδίσει μακροπρόθεσμα μία θέση στο νεότερο ψυχεδελικό πάνθεον συγκροτημάτων αδιακρίτως χρονολογίας και αριθμημένης θέσης.

Αν το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα την τελευταία εικοσαετία, είχες απαχθεί από αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα ή είχες αποκλειστεί σε κάποια σπηλιά ή έστω ήσουν έγκλειστος σε κάποιο μοναστήρι αναζητώντας το νόημα της ζωής σου και έχασες την επαφή με την psych μουσική, τότε οι Snake Mountain Revival είναι εδώ με το “Everything in Sight” για να σου γεφυρώσουν το χάσμα και να καλύψουν τα κενά σου σε μόλις 3/4 της ώρας.

Facebook: https://www.facebook.com/snakemountainrevival
Bandcamp: https://snakemountainrevival.bandcamp.com/album/snake-mountain-revival

1086

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...