SKELETOON: “The 1.21 Gigawatts Club”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Οκτωβρίου 2021

Δεν έχουν σταματημό οι Ιταλοί power-άδες SkeleToon. Μόλις πριν 2 χρόνια ο Άγγελος είχε κάνει review στο “They Never Say Die”, το 2020 κυκλοφόρησαν το “Nemesis” και φέτος είναι πάλι στις «επάλξεις» με το νέο τους δίσκο “The 1.21 Gigawatts Club”. Βέβαια από θεματολογία έχουν μπόλικη, αφού εμπνέονται απο οτιδήποτε nerd υπάρχει, για αυτό οι ίδιοι λένε ότι παίζουν nerd metal. Στον προηγούμενο δίσκο ασχοληθήκανε με τα “Goonies”, στο “The 1.21 Gigawatts Club” την τιμητική της έχει η τριλογία “Back to the Future”.

Οι Ιταλοί και σε αυτόν το δίσκο παίζουν ποιοτικό europower, με πυλώνες τους Helloween και τους Stratovarius. Έχουν παρόμοιο στυλ με τους Dragony, Edguy και φυσικά με τους συμπατριώτες τους Trick or Treat (ξεκίνησαν και οι δυο σαν tribute μπάντα στους Helloween), κάποιες φορές θυμίζουν και Αvantasia, ειδικά όταν βγαίνουν οι AOR καταβολές τους. Τα περισσότερα κομμάτια είναι up-tempo, με τους Ιταλούς να «κοπανάνε αλύπητα». Τα πρώτα δύο κομμάτια “Holding On” και “Outatime” είναι ισοπεδωτικά και δεν σταματάς το headbanging. Στα “The Pinheads” και “2204” τα παιδιά κόβουν λίγο και κυριαρχούν οι όμορφες μελωδίες. Σειρά έχει το “Enchant Me”, μια τίμια μπαλάντα και αμέσως μετά οι SkeleToon ξεσαλώνουν, «πατάνε το γκάζι» πάλι και μας δίνουν τα τρία καλύτερα του album, “We Don’t Need Roads (The Great Scott Madness)”, “Pleasure Paradise (Oh La-La)” και “The 4th Dimensional Legacy”. Ακολουθεί το μεγαλύτερο τραγούδι του δίσκου, το 7-λεπτο The “Eastwood Ravine”, ωραίο κομμάτι που φέρνει στο νου τους Vision Divine. Το “The 1.21 Gigawatts Club” κλείνει με μια διασκευή στο “Johnny B. Goode”, που όπως φαντάζεστε οι SkeleToon το παίζουν στην πενταπλάσια ταχύτητα. Η παραγωγή είναι αψεγάδιαστη για το είδος και οι αρκετές δόσεις humour στους στίχους θα ενθουσιάσουν τους οπαδούς του σχήματος.

Το “The 1.21 Gigawatts Club” είναι ένας χωρίς εκπλήξεις, πιστός στις διδαχές του power δίσκος, που όμως δεν «μυρίζει μούχλα» και διαθέτει 9 συνθέσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό οπαδό. Αξίζουν και με το παραπάνω την προσοχή σας!

Facebook: https://www.facebook.com/Skeletoonband


955

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.