RED CAIN: “Kindred Act II”

ALBUM

Είδος: Progressive/Modern Metal
Δισκογραφική: Sliptrick Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί να είναι κλισέ αλλά ισχύει. Ο Καναδάς βγάζει τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες στον πλανήτη. Μια από αυτές είναι και οι Red Cain, που με το δεύτερό τους δίσκο “Kindred Act II” φιλοδοξούν να γίνουν ευρέως γνωστοί, βασιζόμενοι στο ιδιαίτερο “μίγμα” μουσικής που παίζουν.

Το συγκρότημα το οποίο έχουν σημείο αναφοράς οι Red Cain είναι οι Kamelot. Αυτό φαίνεται τόσο στον τρόπο δόμησης των συνθέσεων όσο και στη συγγενική υφή του ήχου τους. Ο frontman της μπάντας, Evgeniy Zayarny, εμφανώς λατρεύει τον Khan στα φωνητικά αλλά δεν κάνει το λάθος να τον αντιγράψει και ακολουθεί λίγο διαφορετικούς δρόμους προσέγγισης των τραγουδιών. Σε αυτό τον βοηθά η βαθιά πλούσια φωνή που διαθέτει, ενώ επίσης είναι καλός στο να προσαρμόζει την τεχνική του ανάλογα με το ύφος του κομματιού. Από κιθαριστικής πλευράς έχει γίνει καλή δουλειά και ειδικά τα solos τιμούν τον κλασσικό heavy metal ήχο.

Από εκεί και πέρα μπορείς να βρεις στη μουσική των Καναδών αρκετές επιρροές από διάφορα συγκροτήματα. Για παράδειγμα στο “Demons” έχουν πάρει στοιχεία από Amaranthe, στα “Precipice of Man” και “Varyag and The Shrike” φαίνεται το goth υπόβαθρό τους, στο “Sons of Veles” σε ορισμένα σημεία θυμίζουν Nevermore και στο “Baltic Fleet” κινούνται στο πνεύμα των Moonspell. Ευτυχώς για τους Καναδούς όλα αυτά τα συνδυάζουν αρκετά καλά, είναι αναγκαίο όμως ο ακροατής να δώσει βάρος στις συνθέσεις και να ακούσει το δίσκο αρκετές φορές για να τον αφομoιώσει.

Εξαιρετική τεχνική και μελωδία, prog ρυθμοί, μελαγχολική ατμόσφαιρα και όπου χρειάζεται οργή, συνθέτουν έναν αξιόλογο δίσκο που ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός prog metal δίσκου. Το “Kindred Act II” είναι ένα album που μπορεί κάποιοι να μην εκτιμήσουν, αλλά σίγουρα θα κερδίσει πολύ περισσότερους οπαδούς.

Facebook: https://www.facebook.com/redcainofficial

968

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.