ESOCTRILIHUM: “Dy’th Requiem for the Serpent Telepath”

ALBUM

Είδος: Atmospheric death/black metal
Δισκογραφική: I, Voidhanger
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Μαΐου 2021

Πως μπορεί κάποιος να γράφει κάθε χρόνο άλμπουμ και κάθε, μα κάθε χρόνο να είναι στα καλύτερα της χρονιάς; Δεν έχω ιδέα, αλλά με κάποιο περίεργο τρόπο ο Asthâghul, μοναδικό μέλος των εκ Γαλλίας Esoctrilihum τα καταφέρνει 3 χρονιές συνεχόμενα με τα “The Telluric Ashes of the Ö Vrth Immemorial Gods” του 2019, “Eternity of Shaog” του 2020 και φέτος πάλι με το “Dy’th Requiem for the Serpent Telepath”. Δεδομένου πως είχαν προηγηθεί άλλα 3 άλμπουμ μεταξύ 2017 και 2018, το πιο πιθανό είναι πως ο τυπάς απλά δεν είναι καλά, αλλά όσο βγάζει τέτοιους δίσκους εγώ δεν έχω κανένα παράπονο.

Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι μόνο πως γράφει μουσικάρες με τέτοια συχνότητα, είναι πως τις εξελίσσει, και με την ταχύτητα που κυκλοφορεί δουλειές είναι σαν να βλέπεις την εξέλιξη να συμβαίνει live μπροστά σου. Από το στριφνό dissoblack/death με bonus όργανα όπως το kantele που ξεκίνησε και κορυφώθηκε στο “The Telluric Ashes…”, στο πιο απόκοσμο αλλά και περίεργα μελωδικό “Eternity…”, καταλήγουμε στην νέα εξέλιξη η οποία κρατάει τις προηγούμενες ακραίες βάσεις αλλά κάνει και βουτιά στο παρελθόν και εκτινάσσει την ατμόσφαιρα στα ύψη φλερτάροντας με το doom και την τιτάνια κληρονομιά των 90s. Συγκεκριμένα αν με ρώταγες μέχρι προσφάτως σε ποια κατηγορία θα κατέτασσα τους Esoctrilihum θα σου έλεγα τους Blut Aus Nord και τους Arkhon Infaustus αν έχωναν μερικά βιολιά στη μίξη και έβλεπαν παραισθήσεις, αλλά το “Dy’th Requiem for the Serpent Telepath” πιάνει όλο αυτό και το τραβάει να συναντήσει τους παλιούς Samael, τους Tiamat όταν έπαιζαν ακόμα metal αλλά και την Celtic Frost-ική περίοδο των Therion, και αν αυτή η περιγραφή δεν σας έπεισε ήδη μάλλον διαβάζετε λάθος review.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκει την έμπνευση ο φίλος, και όχι μόνο την μουσική αλλά και όλο το υπερδουλεμένο concept, από τους ψαρωτικούς τίτλους, την ηχογράφηση που την κάνει πάλι ο ίδιος, μέχρι και το πάντα εξαιρετικό και ξεχωριστό artwork, εντάξει, έχω μείνει μαλάκας, απλά. Νομίζω έχετε καταλάβει ήδη την άποψη μου, αν σας αρέσει το death/black που ξεχωρίζει απλά αρπάξτε το όπου το πετύχετε, και μια και θα μπείτε στον κόπο φροντίστε να ακούσετε και τα αμέσως προηγούμενα.

Facebook: https://www.facebook.com/Esoctrilihum-305266723253656
Bandcamp: https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/dyth-requiem-for-the-serpent-telepath

941

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.