OSYRON: “Foundation”

EP

Είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: SAOL
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Ιουλίου 2020

Συνήθως οι μπάντες από τον Καναδά είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες και από αυτή την περίπτωση δεν ξεφεύγουν και οι Osyron. Το πενταμελές συγκρότημα δύσκολα μπαίνει κάτω απο μια ταμπέλα, μια που τα ακούσματα των μελών του ξεκινάνε από In Flames, Eluveitie, Evergrey, Insomnium, Soilwork, Opeth, Meshuggah και φτάνουν μέχρι Nightwish, Dream Theater, Kamelot, Symphony X και Wintersun.

Το “Foundation” είναι το πρώτο τους EP από το 2012 που υπάρχουν και έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο full length album, τα “Harbinger” (2013) και “Kingsbane” (2017). Περιέχει πέντε κομμάτια και διαρκεί περίπου 28 λεπτά, λίγο ακόμα και θα ήταν κανονικός δίσκος. Οι πολλές επιρροές προσφέρουν και μεγάλη ποικιλία στο EP, με κάθε τραγούδι να έχει διαφορετικό στυλ, μεμονωμένα όμως κάθε κομμάτι έχει αρκετά ομογενοποιημένο ήχο. Το “The Cross” είναι ένα συμφωνικό τραγούδι που σου βγάζει ένα κινηματογραφικό συναίσθημα, με βαριά riffs να το υποστηρίζουν, θυμίζοντας αρκετά Kamelot. To “Ignite” κινείτε στο ίδιο στυλ με το “The Cross” μόνο που εδώ έχουμε αρκετή δόση από Symphony X, αρκετά τεχνικό τραγούδι.

Το “Battle Of The Thames” είναι τελείως διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα και φαίνεται η αγάπη της μπάντας για τους Wintersun . Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ακουστικό, έχει αρκετά επική ατμόσφαιρα και κλείνει ιδανικά με ένα πολύ καλό solo. Το “The Ones Below” είναι το πιο ξεκάρφωτο τραγούδι του EP αλλά συνάμα και πολύ ανεβαστικό. Εδώ οι Osyron παίζουν hard rock και μάλιστα πολύ καλά. Τελευταίο τραγούδι είναι το “Foundations” , κλασσικό prog κομμάτι με επιρροές από Dream Theater. Ξεκινάει με ωραίες ακουστικές κιθάρες, σταδιακά ανεβάζει ένταση με την κορύφωση να έρχεται στο τέλος με τα πολύ ισχυρά φωνητικά.
Οι εναλλαγές από το ένα στυλ στο άλλο ενδεχομένως να ξενίσουν κάποιους ακροατές αλλά αναμφίβολά το “Foundation” έχει αρκετή ποιότητα και τα τραγούδια του είναι καλοφτιαγμένα, Κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους και μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο EP τελικά κατάφερε να με ικανοποιήσει.

Facebook: https://www.facebook.com/osyron/

487

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.