OROBOROS: “Oroboros”

ALBUM

Είδος: Gothic/Alternative Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8 Ιανουαρίου 2021

Η μουσική πάντα υπήρξε πεδίο ανταλλαγής απόψεων και αναζητήσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μουσική των Oroboros. Ένα αρκετά ενδιαφέρον εγχείρημα από δυο δικά μας παιδιά, τον Steven Georgis (Sleepstream) και τον Lef Germenlis (Until Rain), που τα ένωσε το πάθος για τον “σκοτεινό” ήχο, όχι όμως με την μονόπλευρη θέαση του ζητήματος αλλά με την γενικότερη έρευνα στα “γκρίζα μονοπάτια” του πειραματισμού, ενός ιδιαίτερου χώρου που χρειάζεται αρκετά οξυδερκές πνεύμα για να τον ακολουθήσεις.

Το ντουέτο μας παρουσιάζει μια εξαιρετική δουλειά με τον ομώνυμο τίτλο “Oroboros”. Οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, άλλωστε ευνοεί και το περιβάλλον αφού ο δίσκος δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο Λονδίνο. Πέρα από αυτό όμως, έχουμε στερεές βάσεις στο background με επαρκώς “επιμεταλλωμένα” σημεία των κομματιών που φλερτάρουν φανερά με alternative φόρμες και “νοσηρές πινελιές” από electro και industrial ηχοτρόπια.

Σαφέστατα αναφερόμαστε σε μια δυνατή δουλειά χωρίς κενά και fillers. Το πλαίσιο είναι καθαρά το gothic, αλλά χωρίς όμως την περιορισμένη έννοια του χώρου με τα κλισέ που μπορεί να την χαρακτηρίζουν, είναι ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο έργο, ίσως μπορεί να παρομοιαστεί σαν μια παλέτα ζωγραφικής που έχει όλες τις αποχρώσεις του μαύρου και του γκρίζου σε ένα κενό διαστημικό τοπίο.

Το Dark Alternative των Oroboros έχει σαν κύρια επιρροή τους Sisters Of Mercy, αλλά ταυτόχρονα περιπλέκει και πολλά ετερόκλητα στοιχεία, στο σύνολό του είναι χαώδες και υπνωτικό και σε αυτό συνηγορούν τα φωνητικά του Steven Georgis τα οποία έχουν βαθύ και αισθαντικό υπόβαθρο τονίζοντας την σημασία των συναισθημάτων, χωρίς να στεγάζονται κάτω από την οποιαδήποτε ταμπέλα. Αποτέλεσμα η διαφορετικότητα που οδηγεί στην ουσία των πραγμάτων που είναι η ίδια η μουσική, πακεταρισμένη όμως σε “κλειστοφοβικό περιτύλιγμα” που εξομαλύνει, εν μέρει, την “αιρετικότητα” του “Oroboros”.

Ίσως θα ήταν υπερβολικό να διαχωρίσω τα τραγούδια (είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις τάξη στο “χάος”), είναι όλα ενδιαφέροντα, ίσως τα “Let The Night”, “Fire the Black Away” και “Embers Dance” έχουν προκριθεί λίγο περισσότερο, από ένα σύνολο το οποίο βρίθει αισθημάτων και σκέψεων.

Ένα “δύσκολο” album για “τολμηρά” αυτιά, δεν διακατέχεται από κολλήματα και ταμπέλες, χρωματίζει μόνο τα ερεβώδη συναισθήματα με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά να εθίζεσαι στην ακρόασή του, που σε ρουφά μέχρι το μεδούλι. Απανταχού “σκοτεινά πλάσματα”, επενδύστε άφοβα…….

Tracklist:
No Trace
Insight
Taste Like Despair
Fire the Black Away
Embers Dance
Let the Night
Fallen
Delta

Line-up:
Steven Georgis
Lef Germenlis

Bandcamp: https://oroborosband.bandcamp.com
Facebook: https://fb.me/OroborosBand
Instagram: https://www.instagram.com/oroborosband

561

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».