OCEANHOARSE: “Heads Will Roll”

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Noble Demon
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάζοντας πως οι Φινλανδοί Oceanhoarse ανήκουν στο “New Wave Of Finnish Heavy Metal” κίνημα, σκέφτηκα πως θα βρεθώ αντιμέτωπος με ένα revival χεβιμεταλλάδικο σχήμα που αναμασά ‘80s κομμάτια με την ίδια ευκολία που μάσαγε τις κασέτες μου το παλιό μου στερεοφωνικό.

Ευτυχώς έπεσα αρκετά έξω και το συγκρότημα, διατηρώντας τη heavy metal λογική, επιδίδεται σε ένα μουσικό κράμα που ενώ συνδυάζει λογής επιρροές, αυτό που βγαίνει από τα ηχεία δεν είναι όσο οικείο θα περίμενες, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα ιδεών που εν τέλει έχει δική του ταυτότητα.

Το δεύτερο album των Oceanhoarse έρχεται τσαμπουκαλεμένο και χαρίζει στον ακροατή 11 συνθέσεις που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν απλές, βαδίζοντας στην κλασική παρελθοντολάγνα metal συνταγή, μόνο που αν ακούσεις προσεκτικά, μόνο απλές δεν είναι, προσφέροντας ένα καθόλα σύγχρονο αποτέλεσμα που τσουγκρίζει το ποτήρι στους καραφλοχαιτάδες ταυτόχρονα με τους μοντερνάδες.

Το “Heads Will Roll” απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν ξεκάθαρη δομή στα τραγούδια που ακούνε, χωρίς όμως να νιώθουν πως έχουν γραφτεί πρόχειρα από πιτσιρικάδες ή και σε εκείνους που τους εξάπτουν τη φαντασία οι μουσικοί μύστες, αλλά δεν θέλουν να χάνεται την μπάλα μέσα στο πεντάγραμμο.

Οι Oceanhoarse έχουν βρει μία χρυσή τομή που συνδυάζει το metal σε πολλές εκφάνσεις του, προσκαλώντας έτσι ένα ευρύ κοινό να ανακαλύψει τα ηχητικά κάλλη του “Heads Will Roll” κι αυτό ίσως είναι και η αχίλλειος πτέρνα του group, μιας και η ταυτότητα που έχουν δημιουργήσει ενδεχομένως να μπερδέψει μερικούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, σίγουρα αξίζουν να ακουστούν, μας και μιλάμε για ένα καθόλα ευχάριστο δισκάκι από την αρχή ως το τέλος.

https://www.facebook.com/oceanhoarse

352

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.